Tenis
SPORTOVI
Tenis
HRVATSKA MEĐU 16

Tri velikana ostala bez grupne faze Davis Cupa, Hrvatskoj bi moglo pripasti domaćinstvo

Hrvatska se našla među 16 sudionika Davis Cupa, koji će se naći u grupnoj fazi natjecanja.

Borna Gojo (Foto: Damir Skomrlj / CROPIX)

Pobjedom 3:1 protiv Austrije Hrvatska je opravdala status favorita kvalifikacijske runde Davis Cupa te se još jednom našla među 16 najboljih na svijetu.

"Svaka čast našim dečkima na maksimalnom angažmanu i velika je radost što smo pobijedili neugodnog suparnika predvođenog Thiemom. Moram naglasiti da, otkada pratim Davis Cup, Ćorić uvijek prezentira strašne partije, a tako je bilo i ovaj put. Računajući prošlu godinu i ovu, izgubio je samo onaj jedan meč, u gostima, protiv Berrettinija. Drago mi je i zbog njega jer mu ove pobjede sigurno daju samopouzdanje za njegov nastavak sezone", rekao je izbornik Vedran Martić i osvrnuo se na informaciju koja se pojavila, a kaže da bi Hrvatska mogla biti domaćin jednoj od skupina glavnog dijela Davis Cupa.

"Da, stigla je ta informacija i tome se nisam nadao. Naravno da bi to bilo lijepo i bio bi veliki plus za nas. Ne bismo trebali putovati, a i igranje pred našim navijačima bila bi sjajna stvar."

Neki favoriti ispali već u kvalifikacijama

A što se tiče grupne faze, među onima koji su je izborili ima zanimljivih reprezentacija. 

Ako ćemo gledati kvalifikacijsku fazu, svoj status favorita opravdale su, osim Hrvatske, i reprezentacije Francuske, SAD-a, Velike Britanije, Srbije, Švedske, Nizozemske i Češke, dok je i najneizvjesnijem susretu Čile slavio protiv Kazahstana. Ipak, tri jake reprezentacije eliminirane su već sad. Njemačku je na domaćem terenu iznenadila Švicarska, Južna Koreja izbacila je Belgiju, a najveće iznenađenje napravili su Finci, koji su kod kuće izbacili jednog od, u pravilu, favorita Davis Cupa, Argentinu.

Gore navedene reprezentacije tako se pridružuju prošlosezonskom prvaku Kanadi i finalistu Australiji te Italiji i Španjolskoj, koja ima wild card za grupnu fazu.

Nastavak natjecanja je od 14. do 17. rujna, nadamo se s Hrvatskom kao domaćinom jedne od skupina.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider