Tenis
SPORTOVI
Tenis
oglasilo se tužiteljstvo

Ni u Srbiji svi ne vjeruju u Đokovićev pozitivan PCR test? Stigla prijava zbog krivotvorenja

Novak Đoković i njegov PCR test iz prosinca još uvijek su pod povećalom javnosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Srpska javnost, barem većina medija, u nevjerici je nakon objave tužilaštva u Beogradu o primitku kaznene prijave koju je protiv nepoznate osobe podnio stanoviti ''Budimir Grom'' zbog izvršenja kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Radi se o PCR testu koji je Novak Đoković priložio u Australiji prilikom prijave za dobivanje vize. Podsjetimo, Đoković je u Australiju htio ući necijepljen, ali pomoću izuzeća koje je trebao dobiti zbog toga što je nedavno prebolio COVID.

Problem u cijelog priči bio je taj što nitko nije znao da je Đoković u prosincu bio pozitivan na COVID. Kada je taj podatak izašao u javnost prilikom prvog saslušanja na sudu u Melbourneu, nešto se nije slagalo u cijeloj priči.

Đoković nije se pokazao u dobrom svjetlu

Ili je Đoković pozitivan na COVID dva dana svjesno bio prisutan na javnim događajima u Srbiji, na jednom se čak družio s djecom, ili nije bio pozitivan, što implicira ozbiljne optužbe o lažiranom PCR testu za potrebe dobivanja medicinskog izuzeća u Australiji.

Srpske su vlasti odmah odbacile bilo kakve insinuacije takve vrste, no svjetski su mediji ipak špekulirali i o toj mogućnosti vodeći se mišlju kako najbolji svjetski tenisač ne bi svjesno išao među djecu znajući da je pozitivan na COVID.

Čak su sumnje slične vrste iznijeli i predstavnici australske vlade prilikom saslušanja na sudu u Melbourneu, no naravno, takvo nešto nisu mogli izričito tvrditi bez dokaza.

Napravljena istraga o PCR testu

Tužiteljstvo u Beogradu navelo je kako je izvršilo obavezne provjere u ministarstvu zdravstva te je inspekcijskim nadzorom utvrdilo da su potvrde o rezultatu testiranja na virus SARS-CoV-2 na koje se ukazuje u kaznenoj prijavi autentične, odnosno da je uvidom u elektroničku bazu podataka prilikom nadzora o izvršenim testiranjima na prisustvo virusa SARS-Cov-2 za osobu Novak Đoković utvrđeno da je on više puta testiran i da su i potvrde o rezultatu testiranja od dana 16. prosinca 2021. i od dana 22. prosinca 2021. godine ispravne.

Srpski su mediji objavili kako se nekako saznalo tko stoji iza anonimne kaznene prijave. Radi se o bivšem zastupniku tamošnjeg parlamenta Nikoli Tulimiroviću.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider