Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prvi meč nakon rođenja

Povratnica Serena Williams poražena od Ostapenko

Aktualna pobjednica Roland Garrosa Jelena Ostapenko svladala je Grand Slam rekorderku Serenu Williams sa 6-2, 3-6, 10-5 u povratničkom nastupu 36-godišnje Amerikanke, koja je prije manje od četiri mjeseca rodila svoje prvo dijete.

Serena Williams (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ekshibicijski dvoboj odigran je u Abu Dhabiju, u sklopu ekshibicijskog turnira tenisača koji se od 2009. godine igra pod nazivom Mubadala World Tennis Championship, a to je bio prvi meč Serene Williams otkako je osvojila Australian Open i nedugo nakon toga objavila da se privremeno povlači s WTA Toura zbog trudnoće.

Tako su Serena Williams i 20-godišnja Latvijka postale prve tenisačice koje su zaigrale na ovom turniru, čije je deseto izdanje pogođeno brojnim otkazima.

Naime, od originalno najavljene postave u kojoj su trebali biti Rafael Nadal, Novak Đoković, Stan Wawrinka, Miloš Raonić, Dominic Thiem i Pablo Carreno Busta, ostali su samo posljednja dvojica. Nadal, Wawrinka i Raonić se nisu na vrijeme oporavili od ozljeda kako bi bili spremni za nastup, a neposredno uoči nastupa u polufinalu od turnira je, zbog bolova u laktu, morao odustati i Novak Đoković.

Za pobjednički trofej i nagradu od 250.000 američkih dolara borit će se Roberto Bautista Agut, koji je došao umjesto sunarodnjaka Nadala, i Južnoafrikanac Kevin Anderson, koji je zamijeno Kanađanina Miloša Raonića.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider