Tenis
SPORTOVI
Tenis
Posebna pravila

Počeo nikad čudniji US Open: Ćorić prošao prvo kolo bez problema

Do sada su igrali jednom, ove godine u Rio de Janeiru na zemlji, a slavio je hrvatski tenisač 7-6, 7-5.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u 2. kolo ovogodišnjeg izdanja US Opena, nakon što je na startu turnira pobijedio Španjolca Pabla Andujara sa 7-5, 6-3, 6-1.

Ćorić, koji je postavljen za 27. nositelja, za pobjedu protiv 53. tenisača svijeta trebao je dva sata i 23 minute.

Mladi hrvatski tenisač je tek u prvom setu imao problema, dok je drugi i treći set uvjerljivo dobio.

Borna spasio dvije set lopte u prvom setu

Andujar je bolje ušao u meč. Osvojio je prvi gem, a potom u iduća dva gema na Bornin servis imao break lopte. Međutim, nije iskoristio niti jednu od tri prilike. Ćorić je u petom gemu dočekao prvu priliku i odmah je oduzeo servis suparniku. No, već u idućem gemu 34-godišnji Španjolac je izjednačio na 3-3. Španjolac je pri vodstvu 5-4 imao i dvije set lopte, no Ćorić se izvukao poravnavši na 5-5, da bi u idućoj igri oduzeo servis za vodstvo 6-5. potom je mirno odservirao za 7-5 i vodstvo 1-0 u setovima.

Ostatak meča Ćorić je odigrao gotovo bez pogreške. U drugom setu je pri rezultatu 1-1 prvi put oduzeo servis suparniku, a kod 5-3 i drugi put.

Treći set je Borna otvorio s tri gema u nizu i nakon čega više nije bilo povratka. Španjolac je smanjio na 3-1, da bi Borna dobio još tri gema u nizu za konačnih 6-1.

Tenisačice i tenisači smješteni unutar "balona"

Ćorić do sada nikada nije igrao protiv 34-godišnjeg Andujara, a u 2. kolu ga očekuje Argentinac Juan Ignacio Londero koji je na startu turnira pobijedio Rusa Evgenija Donskoja sa 6-3, 6-3, 7-5.

Do sada su igrali jednom, ove godine u Rio de Janeiru na zemlji, a slavio je hrvatski tenisač 7-6, 7-5.

Zbog pandemije izazvane nezaustavljivim širenjem novog koronavirusa, kojom je posebno teško bio pogođen baš New York, kako grad, tako i savezna država, Grand Slam se održava u posebnim uvjetima.

Tenisačice i tenisači su smješteni unutar "balona", većina u dva hotela, a oni koji si to mogu platiti, iznajmili su kuće u kojima će biti pod nadzorom 24 sata. Nitko ne smije izaći iz "balona", da u njega ne bi ušao koronavirus.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider