Tenis
SPORTOVI
Tenis
pliškova prejaka

Petra Martić zaustavljena u 2. kolu Praga

Hrvatska tenisačica Petra Martić svoj je nastup na WTA turniru u Pragu okončala u 2. kolu...

Petra Martić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bolja od nje bila je Čehinja Kristyna Pliškova sa 6:1, 7:5 nakon sat i 18 minuta igre.

Bio je ovo drugi međusobni dvoboj 29-godišnje Martić i 28-godišnje Pliškove te je omjer u pobjedama poravnat na 1:1.

Prvi je set trajao samo 21 minuta, a Martić je dva puta gubila svoj servis, prvi put u svom prvom servis-gemu, a drugi put kod zaostatka 1:4. Naša najbolja tenisačica tijekom prve dionice imala je samo dva "winnera" uz devet neprisiljenih pogrešaka, dok je Pliškova imala devet "winnera" i tri neprisiljene pogreške. Jedinu pravu priliku Martić je imala u trećem gemu kada je na servis Pliškove stigla do 15:40, no nije iskoristila ponuđenu priliku na drugi Čehinjin servis.

U drugom setu Martić je pružila daleko jači otpor iako se mučila s ozljedom lijeve noge, bedreni mišić te noge bio joj omotan zavojem zbog ozljede koja ju muči još od prošlog tjedna i nastupa u Palermu, dok je kod rezultata 3:2 zatražila i medicinsku pomoć zbog bolova u gležnju te iste lijeve noge.

Ipak, sve do rezultata 5:5 obje su igračice držale svoj početni udarac, a zatim je Martić pokleknula na četvrtu break-loptu Pliškove u 11. gemu. Dvije od tri break-lopte Martić je spasila odličnim servisima, jednom je Pliškova pogriješila, no na četvrtu break-loptu Čehinja je pogodila odličan forhend za prednost od 6:5 i servis za meč koji je realizirala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider