Tenis
SPORTOVI
Tenis
velika prilika

Petra Martić u finalu Bukurešta lovi svoju prvu WTA titulu

Ulaskom u finale Martić je osigurala skok na 51. mjesto pojedinačne WTA ljestvice.

Petra Martić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA - 60.) igrat će u finalu WTA turnira u Bukureštu, nagradnog fonda 250.000 USD, nakon što je u subotnjem polufinalu nadigrala domaću tenisačicu Mihaelu Buzarnescu (WTA - 25.) sa 6-4, 6-4 za nešto više do 100 minuta igre, a suparnica za prvi WTA naslov u karijeri bit će joj Latvijka Anastasija Sevastova.

Bit će to drugo finale u karijeri za 27-godišnju tenisačicu iz Duća kraj Omiša, nakon što se prvi i jedini put za WTA naslov borila 2012. godine u Kuala Lumpuru.

Martić će u nedjeljnom finalu igrati protiv 28-godišnje Anastasije Sevastove (WTA - 22.) kojoj je Slovenka Polone Hercog predala polufinalni meč nakon što je Latvijka osvojila prvi set sa 6-1.

Bit će to drugi dvoboj Martić i Sevastove. I prvi put su se susrele na zemljanoj podlozi, na prošlogodišnjem Roland Garrosu, a tada je naša tenisačica slavila s uvjerljivih 6-1, 6-1.

Ulaskom u finale Martić je osigurala skok na 51. mjesto pojedinačne WTA ljestvice, a u slučaju osvajanja prvog naslova u karijeri u ponedjeljak će biti 44. tenisačica svijeta i najbolje rangirana hrvatska igračica, jer će preskočiti Donnu Vekić.

Pobjednica turnira u Bukureštu zaradit će 280 bodova i 43.000 USD, dok su obje tenisačice ulaskom u finale osigurale najmanje 180 bodova i novčanu nagradu u iznosu od 21.400 USD.

WTA Bukurešt – polufinale

Anastasija Sevastova (Lat/1) - Polona Hercog (Slo/8) 6-1, predaja
PETRA MARTIĆ (HRV/4) - Mihaela Buzarnescu (Rum/2) 6-4, 6-4
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider