Tenis
SPORTOVI
Tenis
kakva šteta...

Petra Martić bila na dva poena do nove senzacije i četvrtfinala Roland Garrosa!

Petra Martić nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Roland Garrosa nakon što je u tri seta izgubila od šeste igračice svijeta Eline Svitoline.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Petra Martić bila je nadomak prave senzacije, plasmana u četvrtfinale Roland Garrosa, no Elina Svitolina uspjela je zaostatak 2:5 u trećem setu okrenuti u svoju korist. Šesta igračica svijeta slavila je u konačnici s 4:6, 6:3, 7:5.

Teško je riječima opisati što se točno dogodilo našoj tenisačici koja je imala 5:2 prednost u trećem setu i 0:30 na servisu Ukrajinke. Nakon toga, Martić je do kraja meča osvojila još samo četiri poena!?

Svitolina je ušla u "zonu" i nije mogla promašiti teren, pa čak ni kada je igrala dva metra izvan terena. Martić nije toliko pala u svojoj igri, koliko je Ukrajinka počela igrati nevjerojatno dobro. Nije ništa poklonila, nijedna lopta ju nije prošla...

Martić je odigrala sjajan meč, odigrala je sjajan turnir i od ponedjeljka će biti 126. igračica svijeta, što je 164 mjesta bolji renking od posljednjeg zabilježenog!

Svitolina će u četvrtfinalu igrati protiv Rumunjke Simone Halep koja je sa 6-1, 6-1 u osmini finala nadigrala Španjolku Carlu Suarez Navarro.

Martić je mogla postati druga hrvatska tenisačica koja se probila do četvrtfinala u Roland Garrosu, nakon Ive Majoli pariške pobjednice iz 1997. godine, koja je posljednji put među osam najboljih u Parizu bila 1998.

RG, tenisačice - 4. kolo

Jelina Svitolina (Ukr/5) - PETRA MARTIĆ (HRV) 4-6, 6-3, 7-5

Simona Halep (Rum/3) - Carla Suarez Navarro (Špa/21) 6-1, 6-1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider