Tenis
SPORTOVI
Tenis
SLIJEDI DVOSTRUKA POBJEDNICA

Petra Martić preko četvrte nositeljice do trećeg kola US Opena

Sjajne vijest dolaze iz New Yorka, gdje je Petra Martić preokrenula meč protiv Paule Badose i došla među 32 najbolje igračice na US Openu.

Petra Martić i Paula Badosa (Foto: Afp)

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u treće kolo posljednjeg ovogodišnjeg "Grand slam" turnira, US Opena u New Yorku.

Ona je u drugom kolu nadigrala četvrtu nositeljicu, Španjolku Paulu Badosu sa 6:7 (5), 6:1, 6:2, nakon dva sata i pet minuta igre.

Bio je to treći međusobni susret Martić i Badose i druga pobjeda 32-godišnje Mućanke.

Martić je vodila već u prvom setu

Martić je i u prvom setu prva stigla do prednosti oduzevši servis Badosi kod rezultata 2:2, ali je odmah u sljedećoj igri ispustila to vodstvo da bi u "tie-breaku" umiješnija bila Španjolka.

No, iskusna Martić se nije pokolebala već je u drugom i trećem setu u potpunosti nadigrala sedam godina mlađu suparnicu. I u drugom i u trećem setu Martić je dva puta oduzimala servis suparnici, dok je prethodno spašavala "break-lopte" Badose. U drugom setu je bila suočena s jednom "break-loptom" kod rezultata 1:1 prije no što je kranula u nalet, a u trećem dvije kod zaostatka 0:1.

Martić će u trećem kolu igrati protiv bivše prve igračice svijeta i pobjednice US Opena iz 2012. i 2013. Viktorije Azarenke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider