Tenis
SPORTOVI
Tenis
šteta, ali glavu gore

Petra Martić nije uspjela doći do prve WTA titule u karijeri, izgubila je drugo finale

Martić je izgubila i svoje drugo WTA finale u karijeri, šest godina nakon što je poražena u borbi za naslov na WTA turniru u Kuala Lumpuru.

Petra Martić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska tenisačica Petra Martić poražena je u finalu WTA turnira u Bukureštu od prve nositeljice Latvijke Anastasije Sevastove s 6-7 (4), 2-6.

Martić je izgubila i svoje drugo WTA finale u karijeri, šest godina nakon što je poražena u borbi za naslov na WTA turniru u Kuala Lumpuru, dok je Sevastova došla do trećeg naslov u karijeri.

Tenisačica iz Duća pokraj Omiša je odlično igrala prvi set, no propustila je previše prilika. Čak triput je Martić oduzimala servis 22. igračici svijeta, ali je odmah potom i gubila svoj početni udarac. Set je otišao u "tie-break", u kojem je Latvijka s 2-2 otišla na vodstvo od 5-2 i dobila prvu dionicu igre.

Izgubljeni set je itekako utjecao na Petru, pa je u drugom setu Latvijka s dva "breaka" lako došla do pobjede za sat i pol igre.

Bio je ovo njihov drugi međusobni dvoboj, a u prvome je na Roland Garrosu lani Martić slavila. Petra će se s finalom Budimpešte s 60. spustiti na 51. mjesto WTA ljestvice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider