Tenis
SPORTOVI
Tenis
SJAJAN TJEDAN

Petra Martić izborila peto WTA finale u karijeri

Ponajbolja hrvatska tenisačica po peti put u karijeri zaigrat će finalni meč nekog WTA turnira.

Petra Martić (Foto: Afp)

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u finale zemljanoga WTA turnira u švicarskoj Lausannei pobjedom nad Francuskinjom Caroline Garcia 6-4, 1-6, 6-3 za 112 minuta igre.

Martić (WTA-85.) je za prolaz u svoj prvi finale nakon Zhangzhoua u rujnu 2019. pobijedila 48. igračicu na WTA listi, od koje je izgubila sva tri međusobna meča do danas.

Odličan tjedan se nastavlja

Dućanka je odlično počela meč, u trećem gemu prvoga seta došla je do "breaka", koji joj je donio i prvi set (6-4). U drugom setu Francuskinja je dominirala i nakon 1-1 dobila pet uzastopnih gemova.

Odlučujući set Petra je uzvratila na gotovo isti način, povela je 5-1 i propustila meč loptu na svoj servis, da bi meč ipak završila u devetom gemu.

Za Martić je ovo peto finale u karijeri, u kojem će igrati protiv Srpkinje Olge Danilović, koja je ranije bila bolja od Ruskinje Anastasije Potapove 6-3, 6-2. Protiv Danilović je Petra igrala samo jednom i izgubila, lani na Australian Openu.

Martić u karijeri ima naslov iz Istanbula 2019, te poraze u završnim dvobojima Kuala Lumpura (2012), Bukurešta (2018) i Zhangzhua (2019).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider