Tenis
SPORTOVI
Tenis
ŠTETA

Petra Martić ispala u prvom kolu Australije: Pobijedila je Srpkinja koja je debitirala na Grand Slamu

Danilović je za pobjedu trebala dva sata i sedam minuta protiv najbolje hrvatske tenisačice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA - 19.) nije uspjela proći prvu prepreku na Australian Openu u Melbourneu, gdje je u utorak poražena s 5:7, 6:3, 4:6 od 20-godišnje Srpkinje Olge Danilović (WTA - 183.) kojoj je to bio prvi meč u karijeri na Grand Slam turnirima.

Danilović je za pobjedu trebala dva sata i sedam minuta, a Petra Martić je u prvom i trećem setu propustila vodstvo od 3:1 te se po šesti put u karijeri od Australian Opena oprostila u prvom kolu.

Bio je to prilično rastrgan dvoboj u kojem su se odlični potezi miješali s mnogobrojnim pogreškama, kojih je Martić napravila 35, a njezina suparnica čak 56. No, Danilović je tu razliku nadoknadila s 37 izravnih poena, dok ih je 30-godišnja Dućanka imala samo 16.

gol expired Izbornik hrvatskih rukometaša objavio popis za olimpijski turnir: Vraćaju se važni igrači divider

Sve je izgledalo dobro za 16. nositeljicu kad je povela s 3:1 u prvom setu, ali je potom dopustila srpskoj kvalifikantici da naniže tri gema u vrati se u set. Drugi put u setu Martić je izgubila servis kad je trebala izboriti 'tie-break' pa je nakon 49 minuta Danilović došla do početne prednosti.

Hrvatska tenisačica je i u drugom setu povela 3:1, a onda još jednim 'breakom' došla i do vodstva 5-2. Na svom početnom udarcu nije došla do set-lopte, ali je još jednim 'breakom' osvojila drugi set.

gol expired Donna Vekić preokretom do pobjede i drugog kola Australian Opena divider

Kad je Martić povela 3:1 u trećem setu, činilo se da za Danilović povratka više nema. No, Srpkinja je odgovorila s dva 'breaka' u nizu i povela 4-3 uz servis. Martić je još jednom oduzela servis suparnici za izjednačenje na 4:4, ali novi gubitak gema na početnom udarcu koštao ju je ranog ispadaja na prvom Grand Slam turniru u sezoni. Danilović je bez izgubljenog poena odservirala za svoju prvu pobjedu u debiju na jednom od četiri najveća svjetska turnira.

Obje tenisačice su po šest puta gubile servise, ali je srpska tenisačica bolje rasporedila 'breakove'. Unatoč brojnim promašajima ljevoruka 20-godišnjakinja nijednog trenutka nije odustala od svog agresivnog pristupa, kojeg je nedostajalo u igri Petre Martić.

gol expired Sunsi bez Šarića nastavili s pobjedama, LeBron James triple-doubleom donio trijumf Lakersima divider

Danilović će u drugom kolu igrati protiv Amerikanke Shelby Rogers koja je sa 6:4, 6:1 bila bolja od Britanke Francesce Jones.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider