Tenis
SPORTOVI
Tenis
jedan potez bio je dovoljan

Čudesni udarac za potpuni preokret: Kako je samo to izveo?!

Veliki preokret u 2. setu kreirao je Pablo Cuevas protiv Nijemca Alexandera Zvereva, koji je do čudesnog udarca Urugvajca u potpunosti dominirao mečem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Petak je dan za četvrtfinala na ATP turniru iz Masters serije koji se ovoga tjedna igra u Madridu. Nakon što je Novaku Đokoviću bez borbe predao Kei Nishikori, na centralni teren kompleksa u Madridu izašli su mladi Nijemac Alexander Zverev i Urugvajac Pablo Cuevas.

Čovjek koji je u 2. kolu izbacio našeg Marina Čilića (Zverev) lakoćom je dobio prvi set rezultatom 6:3 i činilo se da će glatko prijeći preko urugvajskog tenisača. Cuevas je nesigurno otvorio i drugi set, no onda je u prvom servis-gemu Zvereva jednim potezom podigao uspavanu publiku na noge, ali i podignuo letvicu svog tenisa na višu razinu.

Nijemac je imao gem-loptu, sjajno je dovukao Cuevasa na mrežu i onda mirno prebacio loptu preko njega. Međutim Urugvajac se nije predao, već je istrčao taj udarac, te okrenut leđima prema mreži, s unutrašnjom stranom reketa, zabio neobranjivi winner!

Zverev nije mogao vjerovati što ga je snašlo, a Cuevas je slavodobitno podigao ruku u zrak. Navijači su erumpirali i počeli u nevjerici urlati. Bio je to početak Cuevasovog niza od pet uzastopnih gemova s kojima je osvojio drugi set rezultatom 6:0!

U prvom setu Zverev nije bio suočen s nijednom break-loptom, no nakon što je Cuevas pogodio ovaj magični udarac, Nijemac više nije mogao osvojiti ni gem do kraja seta! Jedan udarac u potpunosti je promijenio tijek meča...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider