Tenis
SPORTOVI
Tenis
Poklapaju se turniri

Kaos u svijetu tenisa: Organizatori US Opena spremni na odgodu, brojne kritike na Roland Garros

Organizatori US Opena, četvrtog i zadnjeg Grand Slam tunrira sezone koji je na rasporedu od 24. do 13. rujna, spremni su ga odgoditi zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"USTA (Američka teniska federacija) nastavlja raditi na organizaciji US Opena 2020 i za sada ne uvodi nikakve promjene u rasporedu", objavili su organizatori.

"Međutim, živimo u situaciji kakvu prije nismo imali i razmatramo sve opcije koje nam se nude, uključujući i onu o odgodi turnira", nastavlja se u priopćenju USTA-e.

No, u nečemu što nalikuje kritici odluke organizatora Roland-Garrosa, koji su u utorak odgodili svoj turnir - inače predviđen za razdoblje od 24. svibnja do 7. lipnja - za 20. rujna, odnosno tjedan dana nakon US Opena, USTA upozorava da se takve odluke "ne smiju donositi jednostrano".

"USTA će donijeti takvu odluku nakon savjetovanja s organizatorima ostalih grand slam turnira, ATP-om, WTA-om, Međunarodnom federacijom i drugim našim partnerima među kojima je i Laver Cup", ističe USTA.

Odluku Francuskog teniskog saveza (FFT) koji je organizator Roland-Garrosa, a koju opravdavaju pandemijom koronavirusa i karantenom koja je u Francuskoj na snazi od utorka, kritizirali su brojni tenisači i tenisačice, među kojima i Japanka Naomi Osala.

Prebacivanje Roland Garrosa na jesen dovelo bi do poklapanja s drugim turnirima na teniskom kalendaru. Naime, najmanje deset turnira -pet ATP i pet WTA- te Laver Cup - meč između Europe i Ostatka svijeta - su na programu u terminu u koji je sada prebačen Roland Garros.

gol expired Odgođen i Roland Garros, poznat je novi termin divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider