Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čini se neizbježno

Najslavniji svjetski teniski turnir pred otkazivanjem: Čeka se službena odluka

Wimbledon bi prema originalnom teniskom kalendaru trebao započeti 29. lipnja, a Roland Garros, koji je trebao biti održan krajem svibnja i početkom lipnja, već je premješten za kraj rujna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U tijeku je serija kriznih sastanaka na kojima će biti odlučeno hoće li ove godine biti održan najslavniji teniski turnir u svijetu, onaj na travi All England Cluba u Wimbledonu, no prema vijestima koje stižu sa mnogih strana povezanih s odlukom, čini se kako se prvi put nakon Drugog svjetskog rata u Wimbledonu neće igrati, javlja britanski BBC.

Wimbledon bi prema originalnom teniskom kalendaru trebao započeti 29. lipnja, a Roland Garros, koji je trebao biti održan krajem svibnja i početkom lipnja, već je premješten za kraj rujna.

"Svi čekamo tu odluku. To je sljedeći veliki događaj koji je još uvijek u teniskom kalendaru", izjavio je za BBC Radio 4 britanski Davis Cup reprezentativac Jamie Murray.

Prema saznanjima BBC-ja, odluku o otkazivanju svih turnira na travnatoj podlozi zajednički će u sljedećih 48 sati donijeti Britanska teniska udruga (LTA), Udruga teniskih profesionalaca (ATP) i Ženska teniska udruga (WTA).

Zašto se ne razmišlja o mogućoj odgodi i premještanju turnira u neki drugi turnir, pokušao je pojasniti Jamie Murray.

"Teško je micati turnir jer su poslije Wimbledona turniri koji su još uvijek u kalendaru u ovom trenutku. Treba imati na umu i druge faktore kao što je danja svjetlost. Sa svakim novim tjednom dani su sve kraći, a u Wimbledonu se obično svakoga dana igra do devet ili deset navečer."

U All England Clubu uvjereni su da neće imati problema s povratom novca onima koji su već kupili svoje ulaznice.

Prema sadašnjoj odluci vodećih teniskih organizacija, svi su turniri otkazani do 7. lipnja, a nova bi odluka taj rok produžila najmanje do 13. srpnja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider