Tenis
SPORTOVI
Tenis
Tema broj jedan

Očaj i nevjerica u srpskim medijima: Zabrinutost zbog Đokovića, navode glavne opasnosti koje mu prijete

Najbolji svjetski tenisač vratio se u Beograd nakon što mu je ukinuta viza za nastup na Australian Openu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevjerica i dalje vlada u srpskim medijima glede Novaka Đokovića. Koji god portal otvorili, u sportskoj rubrici dominiraju vijesti o najboljem svjetskom tenisaču koji je prije nekoliko dana deportiran iz Australije.

Đokoviću je poslije višednevne trakavice ukinuta viza te je morao napustiti Melbourne. On se preko Dubaija već vratio u Beograd, a ovakav epilog otvorio je i brojna druga važna pitanja. Prije svih, ono vezano za buduće nastupe na Grand Slam turnirima, odnosno hoće li, kao netko tko nije primio cjepivo protiv koronavirusa, moći zaigrati na Roland Garrosu, Wimbledonu i US Openu.

U takvim okolnostima ne čudi što je Đoković apsolutna tema broj jedan u srpskim medijima.

Tako Blic izdvaja pet glavnih opasnosti koje mu prijete. "Nemogućnost igranja na drugim Grand Slamovima, Nadal je u prednosti, gubitak prvog mjesta na ATP ljestvici, gubitak sponzora i rušenje imidža" razlozi su za glavobolju Đokovića i ljudi oko njega, navodi Blic.

Nova.rs se nalazi u Melbourneu i uživo pravi prvi Grand Slam sezone. Izdvajaju izjavu Daniila Medvjedeva, koji je gospodski priznao da bi "najradije igrao finale s Đokovićem pa makar opet izgubio".

Kurir prenosi tekst britanskog novinara Jonathana Leeja, koji se u The Guardianu, između ostalog, pita "gdje prestaje pravo na osobnu slobodu i počinje dužnost prema drugima" te "tko uopće može donositi te odluke".

Australian Open vrlo opsežno prate u Telegrafu, gdje postoji pregršt vijesti i izjava aktera. Posebno se ističe da se Nick Kyrgios sjetio Đokovića u svojem meču u kojem je pomeo suparnika, ali i izveo nevjerojatan servis o kojem smo ranije pisali.

Niz reakcija ima i B92, od praćenja rezultata pa do izjava Alexandera Zvereva o tome kako mu je žao što Đoković nije na turniru i slično.

Tabloid Alo donosi izjavu srpske premijerke Ane Brnabić, koja je naglasila kako je sve ovo oko Đokovića tužno i bizarno. Tu je i tekst u kojem su nabrojali, kako oni tvrde, "najveće zločine prema srpskom sportu".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider