Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ispod njegovih standarda

Što se to događa s Bornom Ćorićem? Ovako nešto se ne pamti

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije izborio nastup u glavnom turniru u Pekingu jer je u zadnjem kolu kvalifikacija poražen od Španjolca Marcela Granollersa s 3-6, 4-6.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ćorić je u zadnje vrijeme u lošoj formi, ispao je u 1. kolu Sankt Peterburga od Nijemca Struffa, potom u 1. kolu Chengdua od Argentinca Pelle, a u Pekingu je u 1. kolu kvalifikacija slavio protiv Amerikanca Girona. U meču za nastup u glavnom turniru 31-godišnji Granollers je ipak bio prejak.

Mladi hrvatski tenisač je ove sezone imao par bljeskova. Ostvario je pobjedu nad Andyjem Murrayem na turniru u Madridu, osvojio prvi turnir u karijeri u Marakešu i izbacio Zvereva s US Opena. No, mimo toga je bilo puno stvari koje nisu štimale.

Ćorić je ove godine na 13 od 23 turnira ispao u prvom kolu, s time da ovaj u Pekingu ne računamo jer nije prošao ni kvalifikacije. I to je podatak koji je zabrinjavajuć. Pogotovo jer se radi o velikoj nadi koja je svoj najbolji renking karijere (33.) imala prije više od dvije godine.

Naravno, Ćorić je još uvijek dovoljno mlad, nema još ni 21 godinu. Međutim, posljednji rezultati su debelo ispod njegovog standarda. Ove godine se očekivao iskorak, a umjesto toga je uslijedila u najmanju ruku stagnacija. Nakon Wimbledona je smijenio i trenera Ivicu Ančića te tako nastavio trend brze potrošnje trenera.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider