Tenis
SPORTOVI
Tenis
Propušta dva turnira

Novi šok za Novaka Đokovića: Srpskom tenisaču zabranjen ulazak u SAD!

Srpski tenisač Novak Đoković, po svemu sudeći, neće moći nastupiti na dva turnira u SAD-u.

Novak Đoković (Foto: Afp)

Iz SAD-a stižu loše vijesti za Novaka Đokovića. Kako sada stvari stoje, srpski tenisač ponovno neće moći nastupiti na turniru u Indian Wellsu i Miamiju jer nije cijepljen protiv koronavirusa.

Prije godinu dana cijeli je svijet pratio pravnu bitku srpskog tenisača za nastup na Australian Openu, koju je naposljetku izgubio, ali ove godine uredno će nastupiti na prvom Grand Slamu ove sezone. 

No Đoković se sada susreo s novim problemima. Pravila u SAD-u kažu da stranci koji nisu cijepljeni ne mogu kročiti na američko tlo, a to znači da ni Đokoviću neće biti dopušteno da doputuje na dva Masters turnira.

Ta će pravila ostati na snazi do 10. travnja ove godine, nakon čega će se donijeti nova odluka. Đoković i njegov tim nestrpljivo će pratiti vijesti o novoj odluci jer će o tome ovisiti i njegov nastup na US Openu.

Neigranjem na dva Masters turnira Đoković ne bi izgubio niti jedan jedini bod, ali ostao bi bez mogućnosti da osvoji novih 2000 ATP bodova. To bi u konačnici moglo utjecati na njegove planove da zauzme prvo mjesto na ATP listi.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider