Tenis
SPORTOVI
Tenis
srpski 'hulk'

Pogledajte kako Đoković gubi kontrolu: 'I ja se pitam što mi je bilo'

U finalu US Opena, koje je na rasporedu u nedjelju, igrat će najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković te Švicarac Stan Wawrinka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković plasirao se u finale US Opena nakon što je noćas u polufinalu svladao Francuza Gaela Monfilsa sa 6-3, 6-2, 3-6, 6-2 poslije dva sata i 35 minuta igre. Bio je to 13. međusobni dvoboj Đokovića i Monfilsa, a Đoković je svaki puta izašao kao pobjednik.

"Monfils je nepredvidljiv, ima razdoblja kad mu ništa ne polazi za rukom, a onda ga krene. Nisam mu smio dozvoliti da se vrati u meč u trećem setu. Nakon toga sam fizički pao. Imao sam uspone i padove, ali sam sredinom četvrtog seta uspio slomiti njegov otpor. Sada moram biti spreman za finale", rekao je Đoković.

No nakon pobjede glavna tema je događaj s kraja trećeg seta kada je Đoković potpuno izgubio kontrolu te rastrgao majicu pred cijelim stadionom. Razlog je očito bio gubitak seta, ali ni sam nije znao zašto je baš to učinio.

''I ja se pitam zašto sam to napravio. Nekad nemate odgovore na takva pitanja. Svi smo mi ljudi i događa se. Kako sam se nakon toga vratio? Pa uzeo sam novu majicu'', u šali je poručio Đoković.

U drugom polufinalu Švicarac Stan Wawrinka pobijedio je Japanca Keija Nishikorija sa 4-6, 7-5, 6-4, 6-2, te je tako po prvi puta ušao u finale Grand Slam turnira u New Yorku. Đokoviću je ovo sedmo finale US Opena, a dva puta je osvajao naslov pobejdnika.

Iako Đoković vodi sa 19-4 u pobjedama, Wawrinka je slavio 2015. u finalu Roland Garrosa, a ove godine još se nisu susreli.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider