Tenis
SPORTOVI
Tenis
i dalje čeka marija

Đoković napokon potvrdio glasine: ''Ovo je teška odluka za mene''

Kao što se i pretpostavljalo, Đokovića ove godine više nećemo gledati na teniskim terenima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zbog ozljede lakta Novak Đoković propušta ostatak sezone. Nekad prvi tenisač svijeta prekinuo je špekulacije i na press konferenciji u Beogradu objavio kako će se pokušati oporaviti od ozljede koju, kako tvrdi, vuče godinu i pol dana.

"Nažalost, ovo je odluka koju sam morao donijeti. Wimbledon mi je bio najteži turnir zbog razine boli koju sam imao. Konzultirao sam se s mnogim specijalistima i usuglasio kako mi je potreban odmor zbog ozljede koja se pogoršavala posljednjih mjeseci. Ovo je tip ozljede koju ništa ne može odmah izliječiti. Moraš dozvoliti da se sve dogodi prirodnim putem. Proći će nekoliko mjeseci bez upotrebe reketa, a onda se nadam kako ću moći trenirati",rekao je Đoković u Beogradu.

Đoković će propustiti US Open i polufinale Davis Cupa, a potom i završnicu sezone. No sigurno se vraća odmah na startu sljedeće.

''Najviše me ozljeda omela kod servisa. Zbog toga sam morao napraviti i neke tehničke promjene kod tog udarca. Svi koji se bavimo tenisom znamo kako je to možda i najvažniji udarac. Ovo je ozljeda koja se pojavila u jesen 2015., manje-više od tada sam sve turnire igrao pod lijekovima. Nadao sam se da će s vremenom ozljeda splasnuti jer nisam imao ozljedu ligamenata, pucanje mišića ili nešto slično. Nisam je donio na osnovu jednog, dva mišljenja, ako mi je nekoliko specijalista reklo da ostavim reket onda znači da je ozbiljno. Jedan od glavnih uzroka je preopterećenost. S obzirom na broj mečeva koje sam odigrao prethodnih godina, ni ne čudim se. Ne žalim se, ponosan sam na sve što sam postigao u prethodnom periodu", dodao je Đoković.

Želi Marija Ančića u svom timu

Srpski tenisač otkrio je kako Andre Agassi ostaje u njegovom timu, a možda se nastavi suradnja i s našim Marijom Ančićem koji je bio s njim u Wimbledonu.

"Hvala Andreu što je bio sa mnom ove godine i dijelio svoje iskustvo sa mnom. Radujem se nastavku suradnje s njim i njegovom prisustvu na najvećim turnirima. Što se tiče drugog trenera, Mario Ančić je prioritet, još nije donesena odluka s njegove strane. On ima obaveza u drugoj sferi svog života, pa mu je potrebno vremena da razmisli dok donese odluku. Ima drugih trenera koji su u kombinaciji, a o kojima ćemo razgovarati nakon što Mario donese odluku", dodao je uskoro tek peti tenisač svijeta.

"Ovo je teška odluka za mene, ali gledam sve s pozitivne strane. Sve što se događa u životu je s razlogom. Pokušat ću iskoristiti ovo vrijeme najbolje što mogu da ga kvalitetno provedem s obitelji. Za oko mjesec, mjesec i pol Jelena i ja ćemo uz Božju pomoć postati opet roditelji", zaključio je za kraj Đoković.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider