Tenis
SPORTOVI
Tenis
Stanje je alarmantno

Zabrinuti Đoković poslao upozorenje: ''Morate to uzeti u obzir, nikada nisam vidio takvo nešto''

Predsjednik Vijeća igrača na ATP-u Novak Đoković smatra da je moguće odlaganje Australian Opena zbog velikih požara u Australiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Početak prvog Grand Slam turnra sezone Australian Open nalazi se pod upitnikom zbog vatrene stihije koja je zahvatila Australiju, odnosno kvalitete zraka u Melbourneu, koja je i daje pod utjecajem dima.

Da će organizatori morati razmotriti odlaganje početka Australian Opena, potvrdio je i predsjednik Vijeća igrača na ATP-u Novak Đoković, koji je zabrinut zbog potencijalnih zdravstvenih problema u Melbourne Parku i vjeruje da će možda biti potrebne dodatne mjere kako bi se zaštitili igrači.

''Morate to uzeti u obzir zbog ekstremnih vremenskih prilika ili okolnosti'', izjavio je srpski tenisač još u subotu navečer.

Đoković je rekao kako je njegov kamp u konstantnom kontaktu s izvršnim direktorom turnira Craigom Tileyjem, koji kvalitetu zraka ne samo u Melbourneu već i u Sydneyju.

''Za njih je to teška situacija jer se raspored mora poštovati, Australian Open počinje u točno određeno vrijeme, pa je puno stvari uključeno. No briga o zdravlju igrača je najvažnija'', rekao je Đoković.

'''Znam da su u Kini uvjeti teški u pogledu kvalitete zraka, ali ovo je nešto drugačije, nikada nisam imao takvo iskustvo. Vidjet ćemo. Nadam se da će nestati, ali ako ostane ovako, imamo sastanak za tjedan ili deset dana na kojem ćemo razgovarati o određenim mjerama'', zaključio sedmerostruki pobjednik Australian Opena.

gol expired Cristiano Ronaldo pohvalio se videom s Đokovićem: "Učim ga kako skočiti" divider


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider