Tenis
SPORTOVI
Tenis
Uverljiva pobjeda

Novak Đoković razbio Medvjedeva i po deveti put osvojio Australian Open

Novak Đoković je po deveti put u karijeri osvojio naslov pobjednika Australian Opena pobijedivši u finalu odigranom pred gotovo punim tribinama Rod Laver Arene Rusa Danila Medvjedeva....

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković u nedjelju je po deveti put u karijeri osvojio naslov pobjednika Australian Opena pobijedivši u finalu odigranom pred gotovo punim tribinama Rod Laver Arene Rusa Danila Medvjedeva (ATP - 4.) sa 7-5, 6-2, 6-2 za jedan sat i 53 minute.

Đoković je na uvjerljiv način stigao do svog 18. Grand Slam naslova u karijeri i približio se surekorderima Rogeru Federeru i Rafaelu Nadalu koji imaju po 20 trofeja svaki.

Srpski tenisač je prekinuo pobjednički niz Danila Medvjedeva koji je osvojio posljednja četiri turnira na kojima je igrao i pritom nanizao dvadeset pobjeda. Među ostalima, u tom je nizu pobijedio i Novaka Đokovića u grupnoj fazi prošlogodišnjeg ATP Finala u Londonu.

No, u svom drugom Grand Slam finalu u karijeri, nakon US Opena 2019. kad je u pet setova poražen od Nadala, 25-godišnji Rus je bio ravnopravan suparnik samo u prvom setu, u kojem je nadoknadio rani 'break' zaostatka (1-3), ali je ponovno izgubio servis kad je trebao izboriti 'tie-break'.

Medvjedev je krenuo 'breakom' u drugi set, ali to je bilo sve od njega. Đoković je nanizao četiri gema i lakoćom osvojio drugu dionicu, a jednako je uvjerljiv bio i u trećem setu, ne dopustivši Rusu bilo kakvu priliku za eventualni preokret.

Bio je to njihov osmi međusobni dvoboj i peta Đokovićeva pobjeda kojom je došao do svog 82. naslova u karijeri te za njega zaradio 2,75 milijuna australskih dolara te 2000 bodova. Medvjedev će uz utješni trofej i 1200 bodova iz Melbournea otići bogatiji za 1,5 milijuna australskih dolara.

AUSTRALIAN OPEN, tenisači - finale:

Novak Đoković (Srb/1) - Danil Medvjedev (Rus/4) 7-5, 6-2, 6-2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider