Tenis
SPORTOVI
Tenis
dugo razmišljao

Kap koja je prelila čašu: Evo kad je Đoković odlučio raskinuti suradnju s Ivaniševićem

Novak Đoković odlučio je poslije poraza u polufinalu Australian Opena kako mu je potrebna promjena, a loši rezultati u 2024. godini bili su razlog raskida suradnje s Goranom Ivaniševićem.

Novak Đoković (Foto: Profimedia)

Srpski tenisač Novak Đoković jutros je službeno potvrdio kako Goran Ivanišević više nije njegov trener. Poslije pet godina odlučili su prekinuti uspješnu suradnju, a srpski mediji polako otkrivaju kako je, zašto i kad njihov sportski junak donio konačnu odluku.

Đoković se na društvenim mrežama emotivno oprostio od Gorana i zahvalio mu na svemu te time okončao nagađanja o njihovu razlazu, koja su započela kad se Nole pojavio u Beogradu bez Gorana u njegovoj pratnji.

Novak Đoković Koji je razlog Novakova otkaza Goranu? Nije tajna da Srbin ovog ljeta ide "all in" divider

Umjesto Ivaniševića, koji uopće nije doputovao u srpsku metropolu, Đokovića će za Monte Carlo pripremati Nenad Zimonjić. Bivši srpski tenisač, osmerostruki Grand Slam pobjednik i nekadašnji prvi igrač svijeta u parovima trebao bi biti v. d. trenera dok svjetski broj jedan službeno ne odluči što i kako dalje.

Srpski mediji sad raspleću klupko i pokušali su doznati kad je puklo između Srbina i Hrvata te tvrde kako je ključni trenutak bilo Đokovićevo ispadanje od Jannika Sinnera u polufinalu Australian Opena.

Ivanišević i Đoković Ivanišević i Đoković (Foto: Profimedia)

Iako su njihove rasprave često bile žustre, ona poslije tog poraza bila je kap koja je prelila čašu i trenutak u kojem je Novak odlučio krenuti drugim putem.

Goranu je rekao kako stvari stoje te mu dao do znanja kako mu je potrebna promjena, a poslije neuspjeha u SAD-u i ispadanja od anonimusa nije dvojio o svojoj odluci.

O mogućem raskidu suradnje razgovarali su i na završnom Mastersu lani u Torinu, ali Novak je tad uspio dobiti Sinnera, osvojio svoj rekordni sedmi Masters i problemi su se nakratko zaboravili.

Međutim, kriza i loši rezultati u 2024. značili su konačan kraj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider