Tenis
SPORTOVI
Tenis
"Dobro je, mogu stajati"

Velemajstori se oglasili nakon epskog finala: "Nažalost, jedan igrač je morao izgubiti"

Nakon što su upriličili meč koji će zasigurno ući u teniske anale kao ponajbolji u povijesti, Đoković i Federer podijelili su dojmove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novak Đoković osvojio je peti Wimbledon u karijeru nakon epskog finala protiv Rogera Federera. Finalni meč trajao je gotovo pet sati što je najviše u povijesti, a prvi put je odluka o pobjedniku pala nakon tie-breaka u petom setu.

"Ako ovo nije bilo najuzbudljivije finale, zasigurno je bilo među 2-3 najbolja. Igrao sam protiv ponajboljeg igrača svih vremena Rogera. Nažalost, jedan igrač morao je izgubiti, obojica smo imali svoje šanse'', rekao je Federer.

"Nestvarno je spasiti dvije meč-lopte, čudno je i igrati tie-break na 12:12. Nadao sam se da mogu doći do tie-breakova", otkrio je Nole djelić svoje taktike, pa se poklonio svom protivniku.

"Roger je rekao da daje nadu igračima da mogu biti dobri i s 37, i ja sam jedan od njih", rekao je 32-godišnji Đoković.

''Kad sam bio dječak koji je sanjao da će postati tenisač, ovo je bio moj turnir. Radio sam trofeje od raznih materijala koje bih pronašao u sobi, poseban je osjećaj podijeliti ovaj osjećaj sa sinom, roditeljima, cijelim timom. Moja supruga i kćer su u Londonu, ali doma. Uskoro ću ih vidjeti. Čini se da se vraćam ulozi oca", završio je u svom stilu.

Federer je bio puno kraći nakon što je ostao bez devetog naslova u Wimbledonu.

"Bio je to sjajan meč, dugačak i imao je sve. Imao sam svoje prilike, kao i on. Na neki način sam sretan. Novak je bio sjajan. I dalje se dobro osjećam, mogu stajati na nogama. Vraćam se ulozi oca i supruga, dobro je sve", rekao je Federer.

Meč za povijest: Đoković u maratonskom finalu pobijedio Federera i osvojio Wimbledon! Novak Đoković (Foto: AFP) Novak Đoković (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider