Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ima samo jedan cilj

Đoković iznenadio odlukom: Ne želi u olimpijsko selo, evo koji je razlog

Srpski tenisač Novak Đoković potpuno je fokusiran na osvajanje medalje na Olimpijskim igrama.

Novak Đoković (Foto: Afp)

Po informacijama nekoliko izvora, srpski tenisač Novak Đoković neće biti smješten u olimpijskom selu tijekom Olimpijskih igara u Parizu, koje će svečano biti otvorene ovog petka.

Kao razlog takve odluke navodi se da je Đoković odlučio biti potpuno koncentriran na ono što mu jedino nedostaje u velikoj karijeri, a to je pojedinačno olimpijsko zlato. U tom smislu, smatra Đoković, boravak u olimpijskom selu oduzimao bi mu dragocjeni fokus.

Na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju bio je smješten sa svim ostalim sportašicama i sportašima u selu, ali pozornost mu je odvlačila velika pompa koja je trajala oko njega od prvog do posljednjeg dana.

Jedinu olimpijsku pojedinačnu medalju Đoković ima iz Pekinga, gdje je 2008. godine osvojio broncu. Nakon toga 2012. u Londonu, u Wimbledonu, prvo je poražen od Andyja Murrayju u polufinalu, a potom i od Juana Martina del Potra u meču za brončano odličje.

Argentinac Del Potro za Đokovića je bio koban već u prvom kolu Igara u Rio de Janeiru 2016. godine, dok je na posljednjim Igrama u Tokiju prvo poražen u tri seta od Nijemca Alexandera Zvereva u polufinalu, a potom i od Španjolca Pabla Carrena Buste, u tri seta, u meču za broncu.

Ove godine je u Roland Garrosu, gdje će se održati olimpijski turnir, predao meč četvrtfinala Casperu Ruudu zbog problema s koljenom, koje je hitno operirao. Potom je igrao finale Wimbledona i drugi put u nizu u Londonu bio poražen od Carlosa Alcaraza.

U karijeri je 37-godišnji Đoković tri puta osvajao Roland Garros, 2016., 2021. i 2023. godine.

Francuska policija Pariz pod opsadom vojske i policije: Barikade i duge cijevi na ulicama, uhitili Rusa zbog zavjere? divider

Poljud Na Poljud stigao papir koji su svi čekali: Sada je sve spremno za veliki debi divider

Gennaro Gattuso Gattuso se odlučio na neobičan potez uoči europske premijere protiv Torshavna divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX