Tenis
SPORTOVI
Tenis
PRESUDIO MU ŠPANJOLAC

Novak Đoković pometen u prvom meču na Mastersu koji je dva puta osvajao

Nije čest slučaj da prvi nositelj turnira bude eliminiran na startu, posebno ako se preziva Đoković

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novak Đoković osvajao je ATP Masters 1000 turnir u Monte Carlu dva puta, 2013. i 2015. godine. No, nije mu to jedan od dražih turnira. Od spomenute titule ispadao je jednom u drugom kolu, dva puta u trećem te dva puta u četvrtfinalu. Zapravo, ako računamo današnji nastup, u drugom kolu ispadao je dva puta.

Naime, nakon što je kao prvi nositelj bio slobodan u prvom kolu, dočekao ga je meč protiv 22-godišnjeg Španjolca, Alejandra Davidovicha Fokine, trenutno 46. igrača svijeta. I upravo taj Fokina napravio je veliko iznenađenje vrlo uvjerljivom pobjedom protiv najboljeg tenisača svijeta.

U trećem setu Srbin je uzeo tek jedan gem

U prvom setu slavio je Španjolac rezultatom 6:3, da bi se Đoković vratio u drugom, koji je osvojio nakon vrlo napetog tie breaka. Tijekom drugog seta svaki je igrač po čak tri puta gubio servis, a na kraju je presudilo iskustvo Novaka u završnici.

Očekivalo se da će mu taj osvojeni set razbiti pritisak koji se primjećivao od početka meča, ali dogodilo se suprotno. Fokina mu je u posljednjem setu oduzeo dva servis gema i zapravo ga pomeo rezultatom 6:1.

Đokoviću je ovo inače bio prvi meč nakon mjesec i pol dana.

Prva je to pobjeda za Španjolca u njihovom trećem meču, nakon što je Đoković u dva prošlogodišnja Fokini dozvolio tek sedam osvojenih gemova. Fokina sad odlazi na pobjednika meča između Davida Goffina i Daniela Evansa, dok je u četvrtom kolu moguć susret s Marinom Čilićem. No, Marin će prije toga morati savladati Taylora Fritza, a onda vjerojatno i Carlosa Alcaraza.

Đokoviću preostaje shvatiti što je pošlo po krivu i pripremiti se za nastavak izazova u zemljanom dijelu sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider