Tenis
SPORTOVI
Tenis
nije trebao ni igrati mix

U Zagreb se vratio pobjednik Grand Slama i za Dnevnik Nove TV otkrio urnebesnu zanimljivost

Nikola Mektić vratio se u Zagreb nakon što je prvi put u karijeri postao pobjednik Grand Slam turnira.

Prošle subote hrvatski tenis dobio je devetog osvajača Grand Slam turnira. Nikola Mektić osvojio je naslov u mješovitim parovima na Australian Openu, a po povratku u Zagreb s njim je za Dnevnik Nove TV razgovarao reporter Saša Lugonjić.

Nikola Mektić u Melbourneu je prvi put u karijeri otišao do kraja na jednom Grand Slam turniru i svoje ime upisao na vječnu listu.

"Lijep je osjećaj. Baš sam bio sretan kad se to sve završilo, kad sam osvojio i nije bilo uzalud ostati 10 dana samo radi mixa na Australian Openu. Lijepo se pridružiti svim tim imenima i biti negdje zapisan kao pobjednik Grand Slama."

Slučajni partneri do naslova u mixu

Zagrepčanin i 24-godišnja Čehinja Barbora Krejčikova mogu se nazvati slučajnim partnerima. Spojili su se tjedan dana uoči Melbournea, dok je Nikola igrao na turniru u Adelaideu.

"Odjednom sam dobio poruku od Krejčikove. Nije da pratim previše ženski tenis, ali znam otprilike po rezultatima da je cura stvarno u vrhu, da je osvajala Grand Slamove. Rekao sam 'super, ovo mi se sviđa, tjedan dana prije vjerojatno neću naći nekog boljeg'. Odmah sam odgovorio da, da se ne bi predomislila, i ispalo je super."

Masters 1000 u parovima ipak više znači

U konkurenciji muških parova osvojio je tri turnira Masters 1000. U Indian Wellsu, Madridu i Monte Carlu. Znače li mu više ti naslovi ili Grand Slam u mixu?

"Meni osobno ipak više znači Masters. Puno sam sretniji bio i zadovoljština mi je bila veća, ali svakako bih to smjestio odmah tu iza. Koliko god da nema bodova, ne gleda mi se za rang-listu, ali opet to je Grand Slam."

Parovi su ipak Mektićev prioritet, a u novu sezonu ušao je s novim partnerom - Nizozemcem Wesleyem Koolhofom.

"Treba nam još malo vremena da se upoznamo, da upoznamo igru jedan od drugoga, ali generalno mi se to sviđa. Bez obzira na to što rezultati nisu bili izvrsni, sviđa mi se, imam dobar osjećaj, komunikacija nam je dobra, razumijemo se, tako da mislim da će s brojem turnira to biti sve bolje i bolje."

Imamo šanse ponovno biti najbolja reprezentacija svijeta

Optimist je i po pitanju budućnosti naše reprezentacije. Mektić je bio dio momčadi koja je u Lilleu krajem 2018. osvojila Davis Cup. Iako su trenutačno Borna Ćorić i Marin Čilić daleko od tadašnjih pozicija, Nikola je uvjeren da i dalje možemo pretendirati na najviše ciljeve.

"Dokle god Hrvatska ima njih dvojicu u singlu, naravno u dublu imamo širok spektar i tu ćemo uvijek biti jaki, tako da mislim da apsolutno imamo šanse ponoviti to."

S čak 4 pobjednika Grand Slama u reprezentaciji optimizam ima temelja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider