Tenis
SPORTOVI
Tenis
Veliki uspjeh

Hrvatski junak Indian Wellsa: "Sanjao sam da nastupim ovdje, a sad sam pobjednik"

Nikola Mektić i Horacio Zeballos otišli su do naslova na „5. Grand Slamu“ i u svom tek drugom zajedničkom nastupu ostvarili trijumf karijere.

Nikola Mektić i Horacio Zeballos (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Slučajni partneri“ posljednji su napustili Indian Wells. Nikola Mektić i Horacio Zeballos otišli su do naslova na „5. Grand Slamu“ i u svom tek drugom zajedničkom nastupu ostvarili trijumf karijere. 30-ogodišnji Zagrepčanin i tri godine stariji Argentinac prvi su put zajedno igrali prije tri tjedna u Rio de Janeiru, a danas slave naslov na najcijenjenijem masters turniru. Mektić nije krio oduševljenje u razgovoru za Novu TV.

"Osjećaj je nestvaran, ne znam šta da kažem. Indian Wells!? Prije samo nekoliko godina sanjao sam da nastupim na ovakvom turniru, a sad sam ga osvojio. Sa Zeballosom kojeg sam našao slučajno. Pobijedili smo vrhunske parove, znali smo da smo dobri dubl igrači, ali da ćemo se ovako spojiti na našem drugom zajedničkom turniru je nevjerojatno i izuzetno sam sretan.“

Hod do naslova teško je mogao biti zahtjevniji. Čak 4 od prvih 6 nositelja našli su se na putu hrvatsko – argentinske kombinacije. U drugom kolu spasili su dvije meč lopte prvim nositeljima Herbertu i Mahutu, nakon toga izbacili i 5. nostelje Cabala i Faraha, a u polufinalu i najbolji svjetski par u 2018. Matu Pavića i Olivera Maracha. U finalu su pali Kubot i Melo. Tandem koji je zajedno osvojio 4 naslova na masters 1000 turnirima i vimbldonsku krunu.

"Ždrijeb nam je bio zaista težak, morali smo pobijediti sve top timove, sve nositelje. Nije bilo lako, mučili smo se, rezultati sami govore za sebe. Gubili smo prve setove, borili se, ostajali u meču, došli nekako do tie-breaka protiv Mahuta i Herberta, odigrali dobro zadnjih 10-15 minuta i to nam je bio moto do kraja turnira. Nema veze kako krene, bitno je da zadnjih 10-15 minuta budemo bolji i tako je bilo do kraja turnira. Jednostavno, sve slijedeće mečeve, osim protiv Maracha i Pavića koje smo dobili u dva seta, ali dva neizvjesna seta, sve mečeve smo gubili prvi set, ali jednostavno smo si govorili: 'Mi smo borci, ovo je naš turnir i borim se do kraja'. Isplatilo se i osvojili smo naslov.“

Naslov u Indian Wellsu Mektiću je šesti u karijeri, a drugi masters. Prošle godine sa stalnim partnerom Alexandrom Peyom osvojio je Madrid. Upravo Peyina ozljeda natjerala je Nikolu na česte promjene partnera. Zeballos je već peti tenisač s kojim je Mektić igrao ove godine, nakon Peye, Krawietza, Melzera i Granollersa. S adaptacijom očito nema problema, jer s Melzerom je u jedinom nastupu u Sofiji također otišao do naslova.

"Ne znam je li do mene ili stvarno imam sreću u odabiru partnera, ali ove godine mi je krenulo odlično bez stalnog partnera Alexa Peye koji se nažalost ozlijedio na početku godine. Izgleda da sam uspio nalaziti dobre partnere, imam dobre rezultate, za sad je sve super, ali ne bih želio tako do kraja godine. Želio bih nači stalnog partnera. Mislim da dugoročno treba imati stalnog partnera da bi rezultat bio konstantan, tako da se nadam da ću u skoroj budućnosti uspjeti naći neku varijantu za sebe.“

Naslov u kalifornijskoj pustini Mektića će prvi put u karijeri dovesti u elitno društvo 10 najboljih tenisača svijeta u dublu. Hrvatski Davis Cup reprezentativac, kojem je do sada najbolji renking bio 11. mjesto, od sutra će biti 6. igrač svijeta. I tek treći Hrvat u top 10. Nakon Ivana Doddiga i Mate Pavića.

"U ponedjeljak ću biti 6. na svijetu i to zvuči nestvarno. Ne mogu zamisliti svoje prezime da stoji uz 6. mjesto na svijetu, pogotovo bez stalnog partnera. Mislim da je to nevjerojatno dostignuće, očito je da znam nešto o igri parova. Hahaha.“

Svima koji prate tenis to je jasno već dugo vremena. A, nakon što je postao prvi Hrvat nakon Ivana Ljubičića (singl 2010.) s naslovom u Indian Wellsu, želi nastaviti na istom kursu.

"Nakon Peyine ozljede stvari nisu izgledale najbolje. Na početku godine svi top igrači već su se dogovorili, imali su partnere i nije bilo lako naći nekog tko je slobodan. Ja sam uspio naći. Zeballos je također imao problem što mu je stalni partner ozlijeđen. Nakon Peyine ozljede nisam pucao na nešto visoko, bio je cilj ostati u top 30 nekako, da održavamo taj renking, da možemo nastupiti na svim turnirima. Ali nakon ovakovog rezultata ciljevi su opet veći. Nakon što ću biti 6. na svijetu bilo bi lijepo ostati u top 10 neko vrijeme.“

S obzirom na samo 30 godina to „neko vrijeme“ itekako bi se moglo produžiti. Nikola Mektić danas je na pravom putu da još godinama bude u samom svjetsku vrhu igre parova.

"Imam tek 30 godina, većina top igrača u parovima već su u kasnim 30-ima, tako da što se tiče fizičke komponente parovi se mogu igrati puno duže nego singl. Nadam se da ću još trajati dosta godina. Zaista volim ovaj sport, mislim da sam dovoljno dobar da se mogu održati ovdje, ako ne bude ozljeda, još dosta godina. Uživam u ovom načinu života i stvarno bih volio ovdje biti još barem 10 godina“, zaključio je pobjednik Indian Wellsa u razgovoru za Novu TV.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider