Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo, bravo!

Nezaustavljivi Hrvati: Mektić i Pavić osvojili već sedmi turnir ove godine!

Ovo je bilo deveto finale ove godine za Mektića i Pavića i sedmi zajednički naslov.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić pobjednici su ATP turnira u Eastbourneu nakon što su u petak u finalu sa 6-4, 6-3 pobijedili američko-britanski par Rajeev Ram - Joe Salisbury.

U meču koji je trajao sat i tri minute Mektić i Pavić su servirali četiri asa, a suparnici su napravili tri dvostruke pogreške.

Također, hrvatski par nije ni jednom izgubio svoj servis, a Ramu i Salisburyju su ga uzeli tri puta.

Ovo je bilo deveto finale ove godine za Mektića i Pavića i sedmi zajednički naslov.

Kontaveit i Ostapenko u finalu kod žena

Istovremeno, poznate su finalistice na ovom istom turniru u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji. Estonka Anett Kontaveit igrat će protiv Latvijke Jelene Ostapenko.
Kontaveit je plasman u finale osigurala nakon što je njena suparnica u polufinalu u petak Talijanka Camila Giorgi predala meč u prvom setu.

Nije bilo nikakvih naznaka da je Giorgi ima nekih problema do rezultata 4-5, ali je tada rekla da je ozlijeđena i da ne može nastaviti meč. 

To je bio kraj sjajnog tjedna za Talijanku, 75. tenisačicu svijeta, koja je eliminirala petu nositeljicu Karolinu Pliškovu i prvu nositeljicu Bjeloruskinju Arynu Sabalenku na putu do polufinala.

Ostapenko je do finala došla svladavši Kazahstanku Elenu Rybakinu, koja je ove godine u finalu Roland Garrosa eliminirala Serenu Williams, sa 6-4, 6-1.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider