Tenis
SPORTOVI
Tenis
Propao hrvatski plan

Nevjerojatan meč: Pavić spasio osam meč lopti, tri propustio pa...

Hrvatski tenisač Mate Pavić nije uspio proći prvu prepreku u glavnom ždrijebu ATP turnira u njemačkom Halleu. Bolji je sa 7:6(2), 6:7(11), 7:6(5) bio Tajvanac Yen-Hsun Lu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi međusobni ogled dvojice tenisača trajao je dva sata i 44 minute, a naš je predstavnik propustio tri meč-lopte za prolazak u drugo kolo i to na vlastitom servisu! Prije toga, u tie-breaku drugog seta, Pavić je spasio čak pet meč-lopti i nekim čudom odveo meč u treći set.

Pavić je zapravo trebao spašavati set-lopte jer je još ranije, u tie-breaku prvog seta, imao 6:5 i servis, pri kojem je propustio tri set-lopte. Lu ga je breaknuo, a potom još uzdrmanog razmontirao u pripetavanju.

Pavić je prvi stigao do breaka u trećem setu, poveo je s 4:3 i pri rezultatu 5:4 servirao za meč. Propustio je tri meč-lopte, a potom je Lu iskoristio prvu break-loptu za poravnanje na 5-5. Imao je Tajvanac još jednu meč-loptu na servisu Pavića za tie-break, ali se naš predstavnik izvukao dobrim servisom. Inače treba spomenuti da je Pavić spasio 10 od 12 break-lopti, a Lu četiri od šest.

Dva mini-breaka na početku tie-breaka usmjerila su meč u korist Lua, koji je do kraja ispustio jedan svoj servis, ali je u preostala četiri poena ostao iznimno čvrst. Iskoristio je tek devetu meč-loptu za prolazak u drugo kolo, u kojem ga čeka ogled protiv još jednog Hrvata - Ive Karlovića.

Propao je tako hrvatski plan da u 2. kolu zaigraju Karlović i Pavić, te da pobjednik tog susreta vjerojatno ide na vladara Hallea – Rogera Federera.

 

ATP Halle, 1. kolo:

Lu – Pavić 7:6(2), 6:7(11), 7:6(5)

Karlović – Južnij 6:3, 6:4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider