Tenis
SPORTOVI
Tenis
PROŠAO MEĐU 16

Nervozni Novak Đoković pošteno se napatio protiv Davidovicha Fokine

Novak Đoković teže je od očekivanog izborio osminu finala drugog Grand slam turnira sezone.

Novak Đoković (Foto: Afp)

Uz puno muke Novak Đoković izborio je svoj 14. uzastopni ulazak u osminu finala Roland Garrosa, Grand slam turnira čiji je ove godine, u izostanku Rafe Nadala, glavni favorit.

Iako podatak da je to učinio u tri seta na prvu ne ostavlja taj dojam, treći tenisač svijeta itekako se napatio pri dolasku do tog rezultata. 34. igrača svijeta, Španjolca Alejandra Davidovicha Fokinu savladao je rezultatom 7:6, 7:6 i 6:2.

Đoković još jednom sam protiv svih

Bio je to meč u kojem se Đoković puna dva seta borio protiv svog protivnika, samog sebe, ali i već nekako poslovično nemilosrdne publike, posebno u trenucima kad on pokazuje nepoželjnu nervozu.

Đoković je tie-breakove uzeo rezultatom 7:4 i 7:5, a u prvom je pokazao svoju lošu stranu kad je nakon jednog poena publiku počastio psovkama. Za njega najvažnije, u ključnim trenucima ipak je pokazao tko je on i zašto je jedan od najboljih svih vremena.

Fokina je nakon neuspjeha u prva dva seta jednostavno pao i više nije uspio zadržati jednaku razinu igre, pa je Srbin u trećem setu rutinski odradio posao do kraja.

U osmini finala čeka ga ogled protiv pobjednika meča između Huberta Hurkacza i Juana Pabla Varillasa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider