Tenis
SPORTOVI
Tenis
Veliki obračun

Nadal razbio Thiema i stigao na korak od 10. naslova u Roland Garrosu

Španjolac je cijeli dvoboj pretvorio u jednosmjernu ulicu i mladom Austrijancu prepustio samo sedam gemova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rafael Nadal i Stan Wawrinka borit će se za naslov pobjednika ovogodišnjeg Roland Garrosa, nakon što je Španjolac u polufinalu sa 6-3, 6-4, 6-0 nadigrao 23-godišnjeg Austrijanca Dominica Thiema, a Švicarac u maratonskih pet setova svladao prvog igrača svijeta Andyja Murrayja sa 6-7 (6), 6-3, 5-7, 7-6 (3), 6-1

Nadal je protiv Austrijanca, koji ga je prije dva tjedna pobijedio na rimskom Mastersu, pokazao znakove nervoze i izgubio servis u prvom gemu, ali kad se pribrao, devetorostruki pariški pobjednik je polufinalni dvoboj pretvorio u jednosmjernu ulicu koja ga je vodila prema desetom finalu.

U nedjeljno finale (15:00) Nadal će protiv Wawrinke donijeti prednost u međusobnim dvobojima 15-3, a 5-1 u mečevima na zemljnoj podlozi. Jedan od tih mečeva odigrali su u četvrtfinalu Roland Garrosa 2013. godine, kad je Švicarac ulovio svega šest gemova.

Jedina statistička prednost koju Wawrinka ima u odnosu na Nadala odnosi se na dvoboje za naslov na Grand Slam turnirima: Švicarac je slavio u njihovom finalnom obračunu 2015. na Australian Openu i u dosadašnja tri finala na četiri najveća turnira još ne zna za poraz. Nadal je osvojio 14 Grand Slam trofeja iz 21 finala, ali u finalima na pariškoj zemlji ima savršenih 9-0.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider