Tenis
SPORTOVI
Tenis
kapa do poda!

Nadal oduševio svijet: Pomogao u borbi s poplavama i udomio unesrećene

Nadal je priskočio u pomoć unesrećenima na svom rodnom otoku.

Rafael Nadal pomaže nakon poplava (Foto: Jordi Cotrina/Instagram) (Foto: Jordi Cotrina/Instagram)

Španjolski otok Mallorcu pogodile su velike poplave izazvane obilnim kišama. U poplavama je poginulo najmanje pet ljudi, a još najmanje 12 osoba smatra se nestalima.

Jedna od najpoznatijih osoba s Mallorce je španjolski tenisač Rafael Nadal, rođen u mjestu Manacor. On je odmah priskočio u pomoć unesrećenima u obližnjem Sant Llorencu, u kojem se poplave napravile najviše štete.

Svijetom su se proširile fotografije slavnog tenisača kako pomaže u saniranju štete nakon poplava. Nadal je navukao gumene čizme i šuškavac, uhvatio se metle i pridružio se čišćenju, a to nije jedini način na koji je pomogao.

Prvi tenisač svijeta po ATP ljestvici otvorio je vrata svog teniskog centra za sve koji su u poplavama ostali bez domova. Svojom gestom oduševio je svijet, iako su ga u Španjolskoj pojedinci na društvenim mrežama optužili i za populizam i samopromociju.

U njegovu obranu stao je španjolski vozač Formule 1 Carlos Sainz objavom na Twitteru.

''Zbog ljudi poput vas poželim ugasiti Twitter, uvijek tražite negativne strane i lake mete za kritiziranje. Ni tenis, ni nogomet, ni Formula 1, živjela zavist kao nacionalni sport'', napisao je Sainz.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider