Tenis
SPORTOVI
Tenis
Del Potro bez šanse

Nadal po 11. naslov, Thiem prvi put u finalu Roland Garrosa

Rafael Nadal po 11. put u karijeri probio se do finala Roland Garrosa...

Rafael Nadal (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pobjedom 6-4, 6-1, 6-2 nad Argentincem Juanom Martinom del Petrom, prvi tenisač svijeta Rafael Nadal po 11. put u karijeri probio se do finala Roland Garrosa, gdje će mu u nedjelju u borbi za trofej suparnik biti Austrijanac Dominic Thiem, koji je u petak u polufinalu sa 7-5, 7-6 (10), 6-1 nadigrao Talijana Marca Cecchinata.

Nadal je po deseti put pobijedio Del Potra u njihovom 15. dvoboju, a treći put je bio bolji na zemljanoj podlozi na kojoj ga Argentinac nikada nije svladao.

Del Potro je bio ravnopravan samo u prvom setu, u kojem je propustio tri prilike za 'break' (0-40) u trećem gemu te još tri (15-40 i prednost) u devetom. Kod vodstva 5-4 Španjolac je napravio 'break' i osvojio prvi set.

Niz je Nadal nastavio u drugom setu, u kojem je poveo 5-0 te je postalo jasno da se Del Potro ne može nositi s njim. Još dva 'breaka' 32-godišnji Španjolac je napravio u trećem setu i nakon samo dva sata i 14 minuta igre stigao do pobjede protiv Argentinca koji je igrao u svom drugom polufinalu u Roland Garrosu, a prvom nakon 2009. godine.

Finalni dvoboj Nadala i Thiema na rasporedu je u nedjelju, s početkom u 15 sati. Nadal u međusobnim dvobojima vodi sa 6-3, ali Thiem je jedini tenisač koji ga je pobijedio ove godine na zemljanoj podlozi, u četvrtfinalu Mastersa 1000 u Madridu te tako prekinuo niz pobjeda koji je Nadal gradio od Rima 2017., gdje ga je također nadigrao 24-godišnji Austrijanac.

U subotu je, s početkom od 15 sati, na rasporedu finale u konkurenciji tenisačica, u kojem se sastaju Rumunjka Simona Halep i Amerikanka Sloane Stephens.

Nakon tog finala na rasporedu je i finale muških parova, u kojem će Splićanin Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach igrati protiv Francuza Pierre-Hugues Herberta i Nicolasa Mahuta.

 

Roland Garros, tenisači - polufinale

Rafael Nadal (Špa/1) - Juan Martin del Potro (Arg/5) 6-4, 6-1, 6-2

Dominic Thiem (Aut/7) - Marco Cecchinato (Ita) 7-5, 7-6 (10), 6-1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider