Tenis
SPORTOVI
Tenis
Probni rok godinu dana

Uvedeno novo pravilo na četiri najveća teniska turnira: Kreće već od Roland Garrosa

Produženi "tie-break" će se tako igrati kod rezultata 6-6 u petom setu kod tenisača, odnosno u trećem setu kod tenisačica.

Roland Garros (Foto: Afp)

Sva četiri teniska "grand slam" turnira uvode na jednogodišnji probni rok pravilo igranja "tie-breaka" do 10 osvojenih poena u odlučujućem petom setu i to već od ovogodišnjeg Roland Garrosa koji počinje 22. svibnja, objavio je Izvršni odbor koji se brine o održavanju četiri najveća turnira u sezoni.

Produženi "tie-break" će se tako igrati kod rezultata 6-6 u petom setu kod tenisača, odnosno u trećem setu kod tenisačica.

"Ova odluka je donesena na osnovu snažne želje da se poveća dosljednost u pravilima na 'grand slamovima'. Nakon godinu dana planiramo zajedno s WTA-om, ATP-om i ITF-om vidjeti što je ova promjena donijela i po mogućnosti uvesti ju za stalno", objavio je IO "grand slamova".

Dosada je svaki "grand slam" turnir imao vlastito pravilo u petom setu. Tako se na Australian Openu od 2019. godine igra upravo tako da se kod rezultata 6-6 u odlučujućem setu igra produženi "tie-break", u Wimbledonu je također 2019. godine uveden "tie-break" u odlučujućem setu, ali kod rezultata 12-12, u Roland Garrosu je sve dosada vrijedilo pravilo da pobjednik odlučujućeg seta mora osvojiti najmanje dva gema više od suparnika, dok se na US Openu još od uvođenja "tie-breaka", odnosno 1970. godine u odlučujućem setu igra klasični "tie-break" do sedam osvojenih poena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider