Tenis
SPORTOVI
Tenis
najviše voli zemlju

Mladi Tiafoe mogao bi biti zamka hrvatskim igračima: "Ne znamo puno o njemu"

Hrvatska Davis Cup reprezentacija s puno optimizma ulazi u polufinalni susret protiv SAD-a, koji se od petka do nedjelje igra u Zadru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske teniske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan nakon ždrijeba polufinalnog meča protiv SAD-a, koji će se igrati od petka do nedjelje u Zadru, izjavio je kako nije iznenađen što je američki izbornik Jim Courier odredio da prvoga dana u petak zaigra debitant u ovom natjecanju Frances Tiafoe.

Tiafoe će u petak igrati u drugom susretu dana protiv prvog hrvatskog igrača Marina Čilića, dok će dvoboj od 11 sati otvoriti Borna Ćorić i Steve Johnson.

"Courier me nije iznenadio odabirom igrača. Već nekoliko dana razmišljam o tome tko bi mogao igrati za njih i da sam na njegovu mjestu, isto bih stavio Tiafoea da igra prvi dan iako je debitant, a nije lako igrati u polufinalu. S druge strane, u najboljoj je formi, ta se činjenica ne može pobiti. Ako je morao razmišljati između njega i Querreya, onda s obzirom na to da Querrey nema najbolju sezonu i zemlja mu nije najbolja podloga, ovo je logičan izbor.

Također, Tiafoe nam je svima manje poznat. No imamo i mi Ćorića koji je isto godište kao Tiafoe i vjerojatno su se često susretali u mlađim kategorijama. No ne znamo što može u Davis Cupu i koliko je dobar na zemlji. S te strane će nam biti malo zeznuto, ali mi imamo kvalitetu i Marina koji zna na koje se stvari mora fokusirati da dokaže svoju ulogu favorita", kazao je Krajan.

Za subotnji susret parova Krajan je prijavio Ivana Dodiga i Matu Pavića, koji će za suparnike imati Mikea Bryana i Ryana Harrisona.

"Što se parova tiče, sada na raspolaganju imamo našu najbolju dvojicu igrača u toj konkurenciji, osvajače grand slam naslova. U ekipu se vratio Mate, koji nam svakako treba i trebat će nam. On je trenutačno prvi igrač svijeta u parovima i svi se zasigurno osjećaju jače kada imaju takvog igrača u momčadi. S druge strane, neće igrati par koji je najavljivan, a to su Sock i Mike Bryan, koji su osvojili zadnja dva Grand Slam turnira. Nije da su jako oslabljeni s Harrisonom, ali on nije na istoj razini kao Sock. Sličan mu je po stilu igre, ali postoji razlika u kvaliteti. Izgledi za pobjedu su 50:50", smatra Krajan.

Od naših igrača prvi će na teren Ćorić, što dosad nije bila česta pojava.

"Mislim da sam dosad samo jednom ja igrao prvi meč, tako da će biti drugačije. Svi smo priželjkivali da Marin igra prvi, da on povede i tako meni olakša posao. No i ja sam u stvarno jako dobroj formi, odlično sam se pripremao zadnji pet dana, zdrav sam i nema nikakvog straha.

S Johnsonom sam dosad igrao jednom i izgubio sam, dosta je nezgodan jer jako često koristi slajs, ne daje puno ritma tako da ću se sam morati snaći u tome. Ipak, zemljana podloga više odgovara meni, a i igra se na tri dobivena seta pa ću imati vremena priviknuti se", rekao je 21-godišnji Zagrepčanin.

Prvi hrvatski reket Čilić za suparnika će u petak imati mladog Tiafoea, s kojime se dosad nije sretao.

"Teško je reći što očekivati od debitanta Tiafoea s obzirom na to da je Davis Cup u prošlosti donosio razna događanja. Neki igraći su igrali fenomenalno u svojim debijima, a neki su bili nervozniji nego inače. Nadam se da će Tiafoe biti nervozniji i vjerujem da će naša domaća zadarska publika izvršiti pritisak na njega. S druge strane, ja vjerujem u svoju kvalitetu, dobro smo se pripremili, dobro smo trenirali, u dobroj sam formi i nadam se pobjedi."

Tiafoe sam kaže da najviše voli igrati na zemlji. Može li to biti zamka?

"Mislim da može jer ga nismo puno vidjeli na zemlji, ni ja ni Borna ne poznajemo ga previše jer nismo odigrali niti jedan službeni meč protiv njega. Poznajemo ga s Toura na kojemu je odigrao nekoliko odličnim mečeva i prošle i ove sezone, sigurno je napredovao i još uvijek napreduje. Ima sjajan servis i forhend, a bolji je na sporijim podlogama", zaključio je Čilić.

Hrvatska i SAD dosad su se sastali četiri puta i sva četiri dvoboja dobila je Hrvatska.

Pobjednik dvoboja Hrvatska - SAD u finalu od 23. do 25. studenoga igrat će protiv pobjednika drugog polufinala, u kojemu se u Lilleu sastaju Francuska i Španjolska.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider