Tenis
SPORTOVI
Tenis
novo ime u vrhu

Mlade snage osvojile Indian Wells: Thiem pobijedio Federera, 18-godišnja Kanađanka Njemicu Kerber

Osamnaestogodišnja Andreescu, koja je prije početka Indian Wellsa bila 60. na WTA ljestvici, za svoj prvi naslov u karijeri u finalu je sa 6-4, 3-6, 6-4 pobijedila Angelique Kerber

Bianca Andreescu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kanađanka Bianca Andreescu i Austrijanac Dominic Thiem pobjednici su teniskog turnira iz Masters serije u Indian Wellsu.

Osamnaestogodišnja Andreescu, koja je prije početka Indian Wellsa bila 60. na WTA ljestvici, za svoj prvi naslov u karijeri u finalu je sa 6-4, 3-6, 6-4 pobijedila Angelique Kerber, osmu nositeljicu iz Njemačke.

Kerber je pak u Indian Wellsu pokušala doći do prvog naslova nakon prošlogodišnje pobjede u Wimbledonu. Kanadska senzacija je tako postala četvrta nepostavljena tenisačica koja je osvojila Indian Wells. Prije nje to je uspjelo Amerikanki Sereni Williams 1999., Belgijanki Kim Clijsters 2005. i Japanki Naomi Osaka prošle godine. Zahvaljujući ovom trijumfu na novoj WTA ljestvici popet će se na 24. poziciju.

Thiem, sedmi nositelj, u finalu je sa 3-6, 6-3, 7-5 svladao Švicarca Rogera Federera, četvrtog nositelja.
Thiemu je ovo prvi naslov na turniru iz Masters serije, a za pobjedu nad Federerom, nekada prvim tenisačem svijeta koji je pokušao osvojiti šesti naslov u Indian Wellsu i 101. pobjedu u karijeri, trebala su mu dva sata i dvije minute.

Indian Wells, rezultati finala:

Tenisači
Dominic Thiem (Aut/7) - Roger Federer (Švi/4) 3-6, 6-3, 7-5;

Tenisačice
Bianca Andreescu (Kan) - Angelique Kerber (Njem/8) 6-4, 3-6, 6-4.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider