Tenis
SPORTOVI
Tenis
novo polufinale

Mirjana nas opet oduševljava: ''Nitko se ne može boriti kao ja''

Najbolja hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni po prvi put u karijeri igrat će u polufinalu WTA turnira u američkom Charlestonu, gdje je u noći s petka na subotu u četvrtfinalu svladala Amerikanku Shelby Rogers (WTA-52.) sa 6-7 (7), 6-1, 6-1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Unatoč teškim, vjetrovitim uvjetima i gubitku prvog seta, 35-godišnja hrvatska veteranka Mirjana Lučić-Baroni nastavila je pobjednički niz u Charlestonu i po drugi put ove sezone pokazala 11 godina mlađoj suparnici da je u ovom trenutku bolja igračica, nakon što ju je prvi put pobijedila prije dva mjeseca na turniru u Acapulcu.

Mogla je Mirjana do pobjede i u dva seta da je uspjela iskoristiti set-loptu sa servisom kod 6-5 u 'tie-breaku' prvog seta. Međutim, Amerikanka je odigrala sjajan retern, a četiri poena poslije, nakon 67 minuta borbe, osvojila set u kojem je dvaput imala 'break' viška (3-2, 4-3) i propustila set-loptu kad je servirala prvi vodstvu 5-4.

Shelby Rogers je osvojila i prvi gem drugog seta, došla do 15-30 na servisu Lučić-Baroni, kad je uslijedio uraganski preokret najbolje hrvatske tenisačice. Mirjana je prvo nanizala šest gemova za osvajanje drugog seta, ali se nije na tome zaustavila. Osvojila je i prvih pet gemova trećeg seta, prije nego što je Rogers, konačno, ponovno uspjela osvojiti jedan gem.

Bio je to samo gem utjehe za 24-godišnju Amerikanku iz Charlestona, jer je samo dvije minute poslije Mirjana Lučić-Baroni bez problema odservirala za konačnih 6-7 (7), 6-1, 6-1. Druga dva seta potrajala su tri minute kraće nego što je trebalo Rogers za osvajanje prve dionice meča.

"Radije bih da sam igrala protiv razjarenog lava po normalnom vremenu nego u ovako teškim, vjetrovitim uvjetima. Ponosna sam na sebe, što sam u takvim uvjetima uspjela dobiti dva meča zaredom", izjavila je Mirjana Lučić-Baroni neposredno po završetku dvoboja.

"Morate biti ponosni na Shelby. Ona vas doista odlično predstavlja. Pred njom je svjetla teniska sadašnjost i budućnost", pohvalila je svoju suparnicu Mirjana te objasnila kako je došlo do velikog preokreta.

"Znala sam da se moram nastaviti boriti, jer nitko se ne može boriti kao što ja mogu."

Mirjana Lučić-Baroni u polufinalu će igrati protiv Latvijke Jelene Ostapenko koja je  bila bolja od bivše prve igračice svijeta Dankinje Caroline Wozniacki sa 6-2, 6-4.

Bit će to drugi međusobni susret 35-godišnje Lučić-Baroni i 19-godišnje Ostapenko, igrale su i u siječnju ove godine u 2. kolu Aucklanda kada je Ostapenko bila uspješnija sa 6-2, 7-6 (3).

U drugom polufinalu sastat će se 29-godišnja Njemica Laura Siegemund i 19-godišnja Ruskinja Darija Kasatkina.

WTA Charleston - četvrtfinale
MIRJANA LUČIĆ-BARONI (HRV/11) - Shelby Rogers (SAD) 6-7 (7), 6-1, 6-1
Laura Siegemund (Njem) - Anastasija Sevastova (Lat/8) 6-2, 6-4
Darija Kasatkina (Rus) - Irina Begu (Rum) 6-4, 6-1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider