Tenis
SPORTOVI
Tenis
Još jedna senzacija

Mirjana Lučić-Baroni izbacila treću tenisačicu svijeta s Australian Opena!

Hrvatska veteranka odigrala je zbilja fantastičan meč protiv favorizirane Poljakinje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mirjana Lučić-Baroni pobijedila je Agnieszku Radwansku u drugom kolu Australian Opena sa 6:3, 6:2 priredivši još jednu senzaciju dana na prvom Grand Slamu sezone, nakon što je prethodno Denis Istomin eliminirao Novaka Đokovića.

Protiv prošlogodišnje polufinalistice u Melbourneu Lučić-Baroni je igrala svoj standardni agresivni tenis, a kada našoj 34-godišnjakinji više loptica uđe u teren no što ih promaši tada ona može pobijediti bilo koju suparnicu.

Upravo je to bio slučaj u četvrtak protiv Radwanske, Lučić-Baroni je susret završila sa 33 winnera i 20 neprisiljenih pogrešaka, dok je Poljakinja imala po samo osam i winnera i pogrešaka.

Nakon što je dvoboj počeo sa tri uzastopna breaka, od kojih je dva ostvarila Lučić-Baroni, svaka je igračica držala svoj početni udarac do rezultata 5:3, a tada je naša predstavnica uspjela iskoristiti petu set-loptu za još jedan break kojim je prvu dionicu riješila u svoju korist sa 6:3.

Radwanska je povela sa 2:0 u drugom setu, no uslijedila je nezadrživa serija od šest gemova zaredom Lučić-Baroni kojom je stigla do pobjede.

Najbolji rezultat za Mirjanu u Melbourneu

Za Lučić-Baroni ovo je najbolji rezultat na Australian Openu u pojedinačnoj konkurenciji, dosada je samo 1998. godine igrala u 2. kolu, da bi potom sedam puta zaredom gubila u 1. kolu.

U 3. kolu će Lučić-Baroni igrati protiv Grkinje Marije Sakkari.

Lučić-Baroni se u trećem kolu priključila Ivi Karloviću koji je svladao Australca Whittingtona i igrat će protiv Daniela Goffina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider