Tenis
SPORTOVI
Tenis
nepoznat je razlog

Raonić i Ivanišević raskinuli suradnju uoči Indian Wellsa: Santoro novi trener Kanađanina

Miloš Raonić raskinuo je suradnju s Goranom Ivaniševićem, koji ga je vodio u posljednjih 12 mjeseci.

Goran Ivanišević (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kanadski tenisač crnogorskg podrijetla Miloš Raonić prekinuo je suradnju s Goranom Ivaniševićem i za dva američka turnira Masters 1000 serije u Indian Wellsu i Miamiju angažirao bivšeg francuskog tenisača Fabricea Santoroa.

Miloš Raonić nije službeno objavio razlog prekida suradnje s Goranom Ivaniševićem, koji ga je vodio u posljednjih 12 mjeseci i uz čiju je pomoć napredovao sa 38. do 14. mjesta na ATP ljestvici, a najveći rezultati 28-godišnjeg Kanađanina pod Goranovim vodstvom bili su polufinale u Indian Wellsu, četvrtfinala u Wimbledonu i na Australian Openu te u Miamiju i Cinncinatiju. Kanađanin je bio i finalist turnira u Stuttgartu.

Započeo suradnju sa Santoroom

Vijest o početku suradnje s Raonićem za francuski sportski dnevnik L'Equipe potvrdio je Santoro, koji je ujedno i trener francuskog tenisača Pierre-Huguesa Herberta te će u sljedećih mjesec dana raditi s obojicom igrača. Zanimljivo je da je Raonić pod Ivaniševićevim vodstvom pobijedio Herberta u tri seta na putu do četvrtfinala u Melbourne Parku.

"Miloš me već prije nekog vremena pitao bih li radio s njim i rekao sam mu da sam zainteresiran, ali samo pod uvjetom da se pridruži Pierre-Huguesu", pojasnio je Santoro u razgovoru za L'Equipe te dodao:

"Bit ću s obojicom tijekom američke turneje. Mogu voditi obojicu. Bit ću malo više tjedana na Touru, ali uz dobru organizaciju to je moguće. Ne želim planirati dalje od ožujka. Moramo se upoznati, vidjeti kako funkcioniramo zajedno. Iznad svega, želim vidjeti što mogu donijeti Milošu na dnevnoj bazi, a to je najvažnije", zaključio je Santoro.

Osvojio Eisenhower Cup, pobjedivši pritom Čilića

Raonić je uspješno započeo boravak u Indian Wellsu, gdje je uoči glavnog turnira održan ekshibicijski turnir osmorice tenisača koji su igrali po jedan 'tie-break'. Turnir je nazvan Eisenhower Cup, a Raonić je osvojio prvo izdanje pobijedivši na tom putu i Marina Čilića u polufinalu sa 10-3. Čilić je prethodno svladao Belgijca Davida Goffina (11-9), a Raonić je bio bolji od Francuza Gaela Monfilsa (10-7). U meču za trofej Kanađanin je sa 10-6 bio bolji od Švicarca Stana Wawrinke.

Raonić je u Indian Wellsu postavljen za 13. nositelja prvog turnira Masters 1000 serije u novoj sezoni te je slobodan u 1. kolu, a u drugom će igrati protiv pobjednika dvoboja Amerikanca Sama Querreyja i Talijana Mattea Berrettinija.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider