Tenis
SPORTOVI
Tenis
BEZ PROBLEMA ZA NAŠ PAR

Mektić i Pavić uvjerljivo krenuli u obranu titule, Vekić ispala na prvoj stepenici

Nikola Mektić i Mate Pavić rutinski su prošli prvu wimbledonsku prepreke, za razliku od Donne Vekić, koja je eliminirana.

Nikola Mektić i Mate Pavić (Foto: Afp)

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić superiorno su krenuli u obanu naslova pobjednika u Wimbledonu, oni su za samo sat i devet minuta igre u 1. kolu nadigrali Francuza Benoita Pairea i Španjolca Alberta Ramosa sa 6-4, 6-1, 6-1.

Mektić i Pavić će u drugom kolu igrati protiv boljih iz susreta između bosanskohercegovačkog igrača Tomislava Brkića i Indijca Ramkumara Ramanathana te Amerikanaca Nicholasa Monroea i Tommyja Paula.

Vekić nije mogla protiv Pegule

S druge strane, hrvatska reprezentativka Donna Vekić (WTA - 82.) nije se uspjela probiti u drugo kolo trećeg Grand Slam turnira sezone, a u prvom kolu je Osječanku zaustavila deveta tenisačica svijeta, Amerikanka Jessica Pegula, svladavši ju sa 6-3, 7-6 (2) nakon 89 minuta igre.

Pegula uživa u najboljoj sezoni u karijeri, što je četvrtfinalistica Australian Opena i Roland Garrosa opravdala i u ovom dvoboju.

Vekić se držala do sredine prvog seta, kad je iz niza gemova s tri "breaka" Pegula izašla s rezultatskom prednošću od 4-2 koju je zadržala do kraja prve dionice. Amerikanka je povela i 2-0 u drugom setu, ali je Vekić odgovorila s tri uzastopna gema. Pegula je imala još jednom "break" prednosti (4-3), ali je hrvatska tenisačica opet odmah odgovorila oduzimanjem servisa. Odluka je pala u "tie-breaku".

Vekić je osvojila prvi poen, ali je potom izgubila pet u nizu, što je bio zaostatak iz kojeg se više nije uspjela vratiti. Osječanka je meč završila dvostrukom pogreškom, devetom u meču, što je izravno utjecalo na lošu realizaciju drugog servisa (8/26).

Vekić je napravila 14 neforsiranih pogrešaka više od 28-godišnje Amerikanke (34-20) i imala jedan "winner" manje (18-19).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider