Tenis
SPORTOVI
Tenis
bravo mate!

Hrvatska ima finalista Wimbledona: Pavić bolji od Škugora i Mektića!

Mate Pavić je u paru s Oliverom Marachom izborio finale tutnira parova u Wimbledonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach plasirali su se u finale parova u Wimbledonu nakon što su pobijedili hrvatski par Nikolu Mektića i Franka Škugora sa 4-6, 7-5, 7-6 (4), 3-6, 17-15.

U polufinalnom meču koji je trajao 4 sata i 34 minute u odlučujućem, petom setu, odluka je pala tek nakon što su odigrana 32 gema. A činilo se da su Mektić i Škugor na pragu pobjede kada su napravili "break" u trećem gemu odlučujućeg seta. No, već u sljedećem gemu su im uzvratili Marach i Pavić izjednačivši na 2-2.

Nakon toga Mektić i Škugor ponovno su mogli oduzeti servis protivnicima i povesti 3-2, jer su imali tri "break-lopte", ali nisu ih iskoristili.

U sljedećih 26 gemova nitko nije bio ni blizu prigode za "break", a onda su Marach i Pavić kod vodstva 16-15 napokon došli do dvije vezane "break-lopte" i uspjeli su tu prigodu realizirati.

Pavića i Maracha u finalu čekaju Poljak Lukasz Kubot i Brazilac Marcelo Melo, koji su izbacili prve nositelje Finca Henrija Kontinena i Australca Johna Peersa sa 6-3, 6-7 (4), 6-2, 4-6, 9-7.

Mate Pavić postao je prvi naš tenisač nakon 2015. koji je izborio finale Grand Slama u parovima. Tada je finale u Roland Garrosu igrao Ivan Dodig.

Škugor i Mektić pak nisu uspjeli ponoviti uspjeh Nikole Pilića i Bore Jovanovića koji su finale Wimbledona igrali davne 1962. godine.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider