Tenis
SPORTOVI
Tenis
šampion s firula

Od perspektivnog tenisača do vuka s Wall Streeta, tenis ili biznis? "Isto mi je već 20 godina"

Mario Ančić nekoć je bio hrvatski Davis Cup reprezentativac, a danas je uspješan biznismen u New Yorku.

U trenutku kada se zbog bolesti oprostio od tenisa, Mario Ančić bio je jedan od najperspektivnijih tenisača svijeta. Umjesto da se preda, Ančić je hrabro započeo graditi drugu karijeru i postao uspješan bankar na prestižnom Wall Streetu. Na Sunset sports media festivalu u Zadru nekadašnji teniski as otkrio je Ani Veli kako je uspio spojiti dvije velike strasti - prema sportu i biznisu.

Mario, pravi vas je užitak vidjeti ovdje. Legenda kaže da ako pet godina živite u New Yorku, a vi sad živite i dulje, da ste Njujorčanin. Je li vam se Velika jabuka uvukla pod kožu?

"Pa definitivno jest. Uvijek govorim da su dva grada koja su ostavila dva najveća dojma na mene Split i New York“, započeo je Mario Ančić, investicijski bankar i bivši tenisač razgovor za In Magazin.

"Split naravno jer sam od tamo. Tamo sam proveo prve teniske i životne korake, a ovaj drugi dio života me odveo u NY koji obožavam i koji mi je sad centar zadnjih pa skoro 11 godina.“

Ostvarili ste dvije uspješne karijere, 2011. godine, sa samo 23, zbog mononukleoze u suzama ste se oprostili od tenisa. Nakon toga ste ponovno ostvarili uspješnu karijeru kao investicijski bankar u New Yorku. Koja vam je draža?

"Imam sreću stvarno što sam našao nešto što volim i u čemu uživam. Naravno ova druga karijera je puno duža. Sportske karijere su kratke i slatke, ali evo imam lijepe uspomene iz tog dijela svog života.“

Koliko taj svijet Wall steeta nalikuje onome što smo vidjeli u filmu, osobito što kažete da i marinci nakon karijere dolaze tamo?

"Pa mislim filmovi su nerealni, kao što je većina filmova, a posao kao posao ima jako puno sličnosti sa sportom i privlači ljude koji su natjecateljski nastrojeni. Privlači ljude koji su naviknuli živjeti visokim intenzitetom, ali kad mene pitaju koja je razlika između tvog prijašnjeg i sadašnjeg života, kažem ima velikih razlika u smislu same struke, ali u smislu samog načina života meni je isto zadnjih 20 godina.“

Osim što se posložio taj poslovni segment života, posložio se i privatni, u sretnom ste braku sa samozatajnom liječnicom iz Splita, čime vas je osvojila?

"Je riješio se i taj privatni dio tako da evo sve ide dobro i zadovoljan sam.“

Stignete li danas zaigrati tenis?

"Apsolutno.“

Inače ste iz sportske obitelji i sestra i brat igraju tenis, je li se nadmećete?

"Pa uvijek se nadmećemo, ali tenis je moja prva ljubav i nešto što, bez obzira što ne igram više profesionalno i dalje volim. I dalje igram. Sport nije samo ta struka, za mene je bit sportaša ono što naučiš kroz sport, a to je taj neki sportski način života. o je ono što znaju svi koji me poznaju, kako živim i kako mi izgleda dan. On se uglavnom sastoji od treninga nekakvog, tako da se može povući puno paralela između sportske i ove biznis karijere", rekao je.

Više pronađite u prilogu IN Magazina u videu na početku teksta.

Znači čeka nas svijetla budućnost?

"Kako sad stoji - apsolutno da.“

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider