Tenis
SPORTOVI
Tenis
masters serija

Marin Čilić u četvrtfinalu Šangaja, za polufinale protiv Vinolasa

Marin Čilić borit će se za polufinale Masters turnira u Šangaju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale teniskog ATP turnira iz Masters serije u Šangaju nakon što je u četvrtak u trećem kolu sa 7-6(1), 6-4 pobijedio Amerikanca Stevea Johnsona.

U prvom setu svaki je tenisač uspio sačuvati svoj servis, a odluka pada u tie-breaku u kojem je Čilić uvjerljiv. U drugom setu odmah na početku, Čilić uzima servis Amerikancu za vodstvo od 2-1. Nakon toga, kod vodstva od 3-2 Čilić ima problema na svom servisu, radi dvije dvostruke greške i Amerikanac ima dvije break-lopte, no hrvatski tenisač ipak spašava svoj servis i dolazi u prednost od 4-2. Do kraja seta Čilić ne ispušta prednost.

U meču koji je trajao sat i pol Čilić je servirao 12 aseva, a Amerikanac osam. Čilić je na prvom servisu osvojio čak 86 posto poena, a Johnson 77 posto, hrvatski tenisač je bolji i na drugom servisu na kojem osvaja 78 posto poena, a Amerikanac 53.

Ovo je bio četvrti međusobni ogled Čilića i Johnsona, 45. na ATP ljestvici i četvrta pobjeda hrvatskog tenisača.

U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv Španjolca Alberta Ramosa Vinolasa, 25. na ATP ljestvici, s kojim je do sada igrao pet puta i tri puta ga pobijedio.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider