Tenis
SPORTOVI
Tenis
Drugi finalist Raonić

Murray ipak prejak: Čilić nakon velike borbe bez finala Queensa

Čilić je uspio meč odvesti u treći set, ali dalje od toga nije išlo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u finale ATP turnira u londonskom Queen's Clubu, bolji od njega je u polufinalu bio Britanac Andy Murray sa 6-3, 4-6, 6-3 nakon dva sata igre.

Bio je ovo 13. međusobni dvoboj Čilića i Murraya i 11. pobjeda trenutačno drugog igrača svijeta. Na travnatoj podlozi susreli su se po četvrti put, a sva četiri meča dobio je Murray, od toga dva upravo u Queen'su gdje je pije ovog polufinala bio uspješniji i u finalu 2013. godine.

Stvari su po Čilića krenule u lošem smjeru već na početku, on je po prvi put u meču izgubio servis kod rezultata 1-1 u prvom setu. Velikom pogreškom u prvom poenu otvorio je Murrayu put do 0-40. Iako je spasio prve dvije "break-lopte" nije uspio i treću jer je u izmjeni udaraca s osnovne linije u jednom trenutku pogodio lopticu rubom reketa, te je ona završila u autu. Čilić je gubitak servisa mogao nadoknaditi odmah u sljedećoj igri, ali je propustio ukupno četiri "break-lopte", 15-40 i još dvije prednosti. Murray je u tri od ta četiri poena odlično servirao, te Čilić i nije imao pravu šansu, ali u jednoj se situaciji igralo, no u razmjeni udaraca opet je Čilić bio taj koji je pogriješio.

U drugom setu proradio servis

Prvi je set okončan još jednim Čilićevim gubitkom servisa, Međugorac je odigao vrlo loš gem ne osvojivši niti jedan poen na svom početnom udarcu, te tako ponudio Škotu prednost u smislu da prvi servira u drugoj dionici meča.

No, u drugom setu Čilić je bio opasniji suparnik, pogotovo na reternu. Kod rezultata 1-1 stigao je do "break-lopte" nakon što je Murray imao 40-0, ali niti tada je uspio oduzeti servis suparniku. Ipak, pritisak se isplatio u sedmoj igri kada je Čilić napokon ostvario "break" iskoristivši ukupno šestu "break-loptu". S nekoliko vezanih pogrešaka u sljedećoj igri Čilić je ponudio Murrayu priliku za ekspresni povratak, Škot je imao 0-40, ali tada je proradio servis našeg igrača koji se iz te neugodne situacije izvukao s dva asa zaredom za prednost od 5-3 koju je kasnije pretvorio i u set sa 6-4.

Murray lovi peti naslov

Treći je set mnogo bolje otvorio Murray koji je ostvario "break" za vodstvo 2-0. Serijom odličnih reterna Škot je stigao do 15-40, Čilić je pokušao izvući "break-loptu" izlaskom na mrežu, ali njegov je volej završio u mreži. Stečenu prednost Murray je uspio zadržati do kraja, ukupno je u završnom setu izgubio dva poena na svom servisu, te će u nedjelju imati priliku po peti put osvojiti naslov pobjednika u Queen'su, nakon 2009., 2011., 2013. i 2015.

Murrayev suparnik u finalu bit će Miloš Raonić koji je u drugom polufinalu bio bolji od Australca Bernarda Tomića sa 6-4, 6-4.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider