Tenis
SPORTOVI
Tenis
pobjeda nakon ponoći

Marin Čilić u četvrtfinalu Pariza protiv Benneteaua

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić postao je posljednjim četvrtfinalistom ATP turnira Masters 1000 serije u Parizu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić u prvom je satu petka sa 7-6 (4), 6-2 svladao Španjolca Roberta Bautistu Aguta (ATP - 23.) te će za mjesto u polufinalu igrati protiv posljednjeg preostalog domaćeg predstavnika u turniru 35-godišnjeg Juliena Benneteaua (ATP - 83.).

Čiliću je za četvrtu pobjedu u petom dvoboju protiv 29-godišnjeg Bautiste Aguta trebao točno 100 minuta.

Prvi je set trajao 65 minuta i tek je u tie-breaku pala odluka o tome tko će ga osvojiti, iako su obojica tenisača napravila po dva breaka. Prvi je do prednosti stigao Španjolac oduzevši Čiliću servis za vodstvo 3-2. No, Marin je odgovorio sa dva uzastopna breaka i tri osvojena gema u nizu za vodstvo 5-3 i servisa za set. Ipak, Bautista Agut je spriječio Čilića da dođe do set-lopte i novim breakom produžio set.
 

Scenarij tie-breaka bio je sličan raspletu seta, iako je hrvatski tenisač prvi došao do prednosti (2-0) pa izgubio sljedeća dva poena. No, novim nizom od tri poena Marin je stigao do vodstva 5-2 uz dva servisa. Španjolac je oba ta poena osvojio, ali je njegov pozitivan niz kratko trajao. Jednim promašajem u razmjeni te dvostrukom pogreškom na prvu Čilićevu set-loptu, Bautista Agut našem je tenisaču pomogao da dođe do kapitalne prednosti.

Breakom na početku drugog seta Čilić je utabao put prema pobjedi i prolazu u četvrtfinale. Naš je tenisač za uvjerljiviji dojam još jednom oduzeo servis Španjolcu za vodstvo 5-2 te u osmom gemu, kad je servirao za pobjedu, izvukao 0-40 i još jednu prednost Bautiste Aguta. Kad je nakon jednog sata i 40 minuta došao do prve meč-lopte, Čilić ju je i pretvorio u pobjedu.

Marin vremena za odmor nema, jer ga za manje od 19 sati čeka dvoboj protiv Francuza Juliena Benneteaua za drugo uzastopno polufinale na posljednjem turniru Masters 1000 serije u sezoni u kojem mu pobjeda donosi povratak na 4. mjesto pojedinačne ATP ljestvice. Bit će to Marinov četvrti dvoboj protiv 35-godišnjeg Francuza od kojeg je bio bolji u sva tri prethodna dvoboja. No, posljednji su se put sastali još 2009. godine na turniru u Pekingu. Benneteau je za proboj u četvrtfinale pobijedio Belgijca Davida Goffina, koji je unatoč tom porazu osigurao mjesto na završnom turniru sezone osmorice najboljih tenisača svijeta, ATP Finalu u Londonu.

Dvoboj Čilića i Benneteaua na programu je u petak, ne prije 19:30 sati.

U preostalim četvrtfinalnim dvobojima sastaju se Nadal - Krajinović, Del Potro - Isner i Verdasco - Sock. Argentinac Juan Martin del Potro pobjedom nad Johnom Isnerom postao bi posljednjim sudionikom londonskog ATP Finala.

ATP Pariz - 3. kolo

Rafael Nadal (Špa/1) - Pablo Cuevas (Uru) 6-3, 6-7 (5), 6-3
Filip Krajinović (Srb) - Nicolas Mahut (Fra) 6-2, 3-6, 6-1
Juan Martín del Potro (Arg/13) - Robin Haase (Niz) 7-5, 6-4
John Isner (SAD/9) - Grigor Dimitrov (Bug/6) 7-6 (10), 5-7, 7-6 (3)
Julien Benneteau (Fra) - David Goffin (Bel/7) 6-3, 6-3
MARIN ČILIĆ (HRV/3) - Roberto Bautista Agut (Špa/14) 7-6 (4), 6-2
Fernando Verdasco (Špa) - Dominic Thiem (Aut/5) 6-4, 6-4
Jack Sock (SAD/16) - Lucas Pouille (Fra/17) 7-6 (6), 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider