Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo!

Marin Čilić izgubio prvi set pa pregazio tenisača iz Bosne i Hercegovine

U 2. kolu Čilić će igrati protiv pobjednika susreta Amerikanca Tommyja Paula i Šveđanina Mikaela Ymera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo ATP teniskog turnira u Moskvi nakon što je u prvom kolu porazio BiH tenisača Damira Džumhura sa 6:7 (4), 6:1, 6:1.

Čilić je izgubio prvi set, no potom je ekspresno okrenuo meč ispustivši u iduća dva seta tek dva gema.

Bio je to prvi Čilićev meč nakon mjesec i pol dana. Nakon poraza od Nijemca Philippa Kohlschreibera u 1. kolu US Opena uzeo je pauzu, a zadnju pobjedu ostvario je još u Cincinnatiju prije dva mjeseca kada je svladao Rusa Aslana Karaceva.

U prvom setu oba su tenisača držala svoj servis, pa je odluka pala u trinaestoj igri. Džumhur je napravio mini break i poveo 3:1, a kod 5:3 je oduzeo još jedan Čilićev servis i potom osvojio set.

U drugom setu Čilić je odigrao sjajno. Čak tri puta je oduzeo servis suparniku i za 25 minuta dobio je set rezultatom 6:1. I treći, odlučujući set Marin je odigrao na visokom nivou. Kod 2-1 je napravio prvi brek, a kod 4:1 još jednom je oduzeo servis svom suparniku osvojivši i taj set rezultatom 6:1.

Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda hrvatskog tenisača. Prvi put sastali su se 2017. godine na zemljanoj podlozi u Istanbulu gdje je Čilić bio uspješniji u dva seta sa 6:3, 6:2.

U 2. kolu Čilić će igrati protiv pobjednika susreta Amerikanca Tommyja Paula i Šveđanina Mikaela Ymera.

U Moskvi nastupa i Borna Gojo kojeg u susretu prvog kola čeka ogled protiv Australca Jamesa Duckwortha, 52. igrač svijeta.

Gojo je do glavnog dijela turnira došao kroz kvalifikacije u kojima je svladao Australca Marca Polmansa, te Litavca Ricardasa Berankisa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider