Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Tenis
ŠTETA

Marin Čilić nakon velike borbe ispao u osmini finala Pariza, propustio je veliku priliku

U odlučujućem setu Marin je propustio loptu za obrat već u prvom gemu

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP Masters 1000 turnira u Parizu porazom od Francuza Uga Humberta s 3:6, 7:6 (4), 3:6 nakon dva i pol sata igre.

Čilić (ATP 43.) je okončao sezonu porazom od 34. tenisača svijeta nakon velike borbe u tri seta u pariškoj dvorani.

Ljevoruki Humbert je ušao u meč s Čilićem sa sedam pobjeda zaredom nakon što je osvojio turnir u Antwerpenu, a Čilić je dvoboj započeo jako loše, pa je Francuz odmah poveo s 3:0. Marin potom dobiva tri gema zaredom i tada se činilo da ulazi punom snagom u meč jer je u sedmom gemu imao "break-loptu". No, Humbert s tri uzastopna as-servisa spašava svoj servis i u sljedećem gemu iskorištava slabo Čilićevo serviranje, te dobiva prvi set s 6:3.

gol expired Hrvatsko četvrtfinale u Parizu: Pavić protiv Mektića divider

U trećem setu su oba igrača čvrsto držala svoj servis, a jedinu "break-loptu" propustio je Čilić kod 4:4 i set je otišao u "tie-break". Marin je ostao čvrst na servisu, a Humbert je kod 3:3 u 13. igri napravio dvostruku pogrešku kod servisa što ga je i koštalo seta.

U odlučujućem setu Marin je propustio loptu za obrat već u prvom gemu, a presudio je šesti gem kod vodstva Francuza od 3:2. Čilić je u tom gemu napravio dvostruku pogrešku, a jedna Humbertova lopta je uz pomoć mreže postala neuhvatljiva i Čilić se suočio s 0:40 i tri vezane "break-lopte". Prvu je spasio, ali drugu nije, Humbert je poveo s 4:2 i bez problema završio meč.

gol expired Formula 1 od 2021. na novoj destinaciji: "Zemlja koja ubrzano postaje središte sporta i zabave" divider

Francuz je u meču imao čak 19 aseva, a Marin 11, uz četiri dvostruke pogreške na servisu. Bio je ovo njihov prvi međusobni sraz.

Porazom Čilića hrvatski tenis više nema predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider