Tenis
SPORTOVI
Tenis
Dolaze brojne zvijezde

Sve je spremno za Čilićevu humanitarku u Petrinji: "Mandžo se priprema već mjesec dana za turnir"

Uoči teniskog spektakla Gem Set Hrvatska Marin Čilić presretan je što su dolazak u Petrinju potvrdile brojne zvijezde: Modrić, Mandžukić, Perišić, Kovačić i mnogi drugi.

Otkako je Zaklada Marin Čilić najavila kako će se drugo izdanje Gem Set Hrvatska održati u Petrinji, cijeli kraj je živnuo.

Humanitarni spektakl održat će se 12. i 13. srpnja. Prvi dan je namijenjen djeci, a drugi dan teniski teren će zauzeti naše najveće sportske zvijezde.

"Modrić, Mandžukič, Perišić, Čorić, Dodig, Mektić, Bukić... Svi su oni potvrdili da će doći, a možda i Zubac koji je bio pod ozljedom pa nije nastupio na zadnjoj utakmici u NBA ligi", kazao je Čorić pa se svima zahvalio na dolasku.

"Moram im se od srca zahvaliti. Za nas sportaše koji smo pod obavezama cijelu godinu, nije lako izdvojiti jedan dan, pa znam koliko to njima znači. Na primjer, Perišić ljetuje van Hrvatske i on će samo zbog toga doći u Hrvatsku. Također, Luka ima milijun obaveza, ali zbog njih je ovaj događaj tako poseban".

Organizirano besplatno testiranje za sve posjetitelje

Zaklada je već izgradila jedno igralište u Petrinji, a sad se prikupljaju sredstva za izgradnju još jednog u Hrvatskoj Kostajnici.

"Svi smo imali to jedno igralište blizu naše kuće, tamo su bili naši sportski počeci. Tamo smo igrali nogomet, košarku, lovicu i izrasli smo u velike sportske zvijezde. To je moj cilj i cilj moje zaklade. Želimo djeci dati šansu da se bave sportom, da zdravo žive i da na tim terenima možda izrastu velike sportske zvijezde". 

gol expired Poznate sportske zvijezde koje će igrati na Čilićevoj humanitarki u Petrinji divider

Čilića osobito veseli što će se pozornost ponovno usmjeriti prema Petrinji.

"Za ulazak će biti potrebna COVID-19 putovnica, a za one koji je nemaju bit će organizirano brzo antigensko testiranje. Testiranje će biti besplatno, a rezultati će biti gotovi u razmaku od 15 do 30 mnuta". 

Najopasniji tenisač među nogometašima

"Najvatreniji tenisač je Mandžukić. Čuo sam da je u posljednjih mjesec dana trenirao kao lud. Trenira po tri, četiri sata dnevno po ovakvim vrućinama. Luka je bio fantastičan, imao je fantastičnih poteza na Šalati. Nažalost, ove godine ne može nam se pridružiti Dejan Lovren, a on je isto sjajan, a ove godine imat ću priliku vidjeti Perišića", 

"Svi oni u slobodno vrijeme igraju tenis, tako da će biti jako zanimljivo. Prije svega za nas sportaše, da se družimo, da produbimo naša prijateljstva i da napravimo nešto lijepo".

Hrvatski tenisač trenutno čeka drugu bebu, a njegova supruga Kristina, koja je u sedmom mjesecu trudnoće, pruža mu snažnu podršku.

gol expired Čilić i Modrić veliki favoriti za naslov u Petrinji, ali nešto se pita Mandžukića, Perišića i ekipu divider

"Čekamo drugu bebu, presretni smo. Baldo nam odrasta i već je postao maleni dječak. Po cijeli dan se igra, baca loptice, igra nogomet, stvarno nam je uzbudljivo s njim".

"Kristina je dosta opuštena, ali zadnjih desetak dana mora se malo više paziti. Ne smije biti pretjeranih reakcija, preteških radnji, mora se malo čuvati i paziti, ali oboje smo veseli. Nadamo se da će sve biti dobro", otkriva Čilić koji će ovo ljeto provesti radno.

"Evo teku pripreme za Petrinju, a iza toga slijede Olimpijske igre. Nakon toga idemo doma na desetak dana, pa me očekuje američka turneja za kraj ljeta", rekao je hrvatski tenisač pa otkrio kako je prisustovao prvom porodu svoje supruge, a ako mu to dopusti gusti raspored, mogao bi stići i na drugi porod.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider