Tenis
SPORTOVI
Tenis
PROTIV ALCARAZA I TRIBINA

Marin Čilić ispao s US Opena nakon prave drame u izrazito neprijateljskoj atmosferi

Nakon teških pet setova prepunih preokreta i drame Marin Čilić morao je pružiti ruku Carlosu Alcarazu, koji je danas bio bolji.

Marin Čilić (Foto: Afp)

Nakon pet setova vrhunskog meča, ali i prave drame, Marin Čilić doživio je poraz u četvrtom kolu ovogodišnjeg US Opena od Carlosa Alcaraza.

Španjolac je slavio rezultatom 6:4, 3:6, 6:4, 4:6 i 6:3.

Tribine potpuno na strani Alcaraza

U meču u kojem je protiv sebe imao atmosferu kao da se igra u centru Madrida, a ne u New Yorku, Marin se više puta izvlačio iz teških situacija i pokazivao karakter, no na kraju je mladom teniskom genijalcu morao pružiti ruku.

Dobro je Marin otvorio meč te je već u prvom servis gemu Španjolca došao do breaka. Ipak, odmah se potvrdilo kako će ovo biti meč s puno preokreta. Alcaraz se odmah vratio, a onda povezao još jedno oduzimanje Marinova servisa te je došao do prednosti koju je zadržao do kraja prvog seta, uzevši ga rezultatom 6:4.

U drugom je Marin zaigrao koncentriranije. Bolje je servirao, a svoju pravu priliku iskoristio je u četvrtom gemu za break, koji je ovog puta sačuvao do kraja seta i izjednačio rezultat.

Gubitak trećeg seta u najgorem trenutku

Prava drama krenula je u trećem. Obojica su dobro napadala servis svog protivnika, no nitko nije uspio otići do kraja, sve dok to nije napravio Alcaraz u za Čilića najgorem mogućem trenutku. Pri rezultatu 4:5 popustila je Marinu do tada većinom zavidna mirnoća te je agresivni Alcaraz došao do 0:40. Spasio je Marin dvije set lopte, no treću nije uspio.

U četvrtom smo vidjeli kako je Marin na turnir koji je 2014. godine osvojio došao vrlo mirne glave.

Alcaraz je napao i tražio priliku iako je on bio prvi koji je morao braniti svoj servis. Naime, čak tri set lopte Marin u trećem gemu nije iskoristio. Onda je Marin morao dva puta spašavati, a posebno je nezgodno bilo pri 3:4 i 15:40. Ipak, izvukao je i to, a onda je u devetom gemu došao do breaka, uspješnim desetim potvrdio te izborio peti set.

Savršeno otvaranje petog seta i onda pad

Odmah na početku petog seta pao je Alcarazov servis i činilo se da Marin ima put prema pobjedi. No, ponovilo se ono iz prvog seta. Marin je izgubio iduća dva svoja servisa, Španjolac isto tako svoje uzeo te je nakon pet gemova bilo 4:1.

Dobio je Marin veliku priliku kod 4:2 za Alcaraza, no na 30:30 nije dobro reagirao te je Španjolac s dva odlična poena došao do 5:2 i na rub pobjede. Gem za 5:3 Marin je uzeo vrlo čisto i mirno. No, jednako tako je svoj servis gem odradio i Alcaraz te odlazi u svoje drugo četvrtfinale US Opena.

Alcaraza će u četvrtfinalu čekati Talijan Jannink Sinner, dok Marin može biti zadovoljan svojim nastupom sa strane same izvedbe. Nažalost, nijanse su nedostajale da se još jednom nađe među osam najboljih na turniru na kojem je doživio najsvjetliji trenutak svoje karijere.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider