Tenis
SPORTOVI
Tenis
Vekić ispala

Čilić uz puno muke do trećeg kola Australian Opena, prošla i Petra Martić

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u treće kolo prvog ovogodišnjeg Grand Slam turnira Australian Open.

Marin Čilić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski tenisači Marin Čilić i Petra Martić plasirali su se u srijedu u treće kolo prvog grand slam turnira sezone Australina Opena, dok je Donna Vekić zaustavljena u drugom kolu.

Marin Čilić je sa 7-5, 6-7 (9/11), 6-4, 6-4 pobijedio Amerikanca Mackenziea McDonalda, 81. tenisača svijeta, poslije tri sata i 37 minuta igre.

Prvi set je hrvatski tenisač dobio nakon 49 minuta, svoj je servis izgubio jednom, ali je zato suparniku uzeo servis dva puta. U drugom setu američki tenisač pruža jači otpor i ni jedan od igrača ne gubi svoj servis. Set je odlučen tie breakom u kojem je McDonald bio bolji sa 11-9. No, Čilić u trećem i četvrtom setu preuzima kontrolu nad igrom i privodi ih kraju u svoju korist.

U meču je hrvatski tenisač servirao 25 aseva, a Amerikanac devet. Čilić je napravio 56 neprisiljenih grešaka, a Amerikanac 45. Svoj je servis Čilić gubio tri puta a suparniku ga je uzeo šest puta.

Ovo je bio prvi međusobni ogled Čilića i McDonalda.U trećem kolu najboljeg hrvatskog tenisača čeka Španjolac Fernando Verdasco, 28. tenisač svijeta, s kojim je do sada igrao 14 puta i devet puta slavio.

Petra Martić je plasman u treće kolo Australian Opena osigurala pobjedom od 6-4, 7-5 nad Čehinjom Marketom Vondrousovom. U meču koji je trajao sat i pol hrvatska je tenisačica servirala samo jedan as, a Čehinja tri, no pritom je napravila četiri dvostruke greške. Petra Martić je suparnici uzela servis šest puta a svoj je izgubila četiri puta. Osim toga, Martić je napravila manje neprisiljenih grešaka (24/naprama 38). Ovo je bio treći međusobni ogled Martić, 32. na ATP ljestvici, i Čehinje, 72. tenisačice svijeta, i treća pobjeda hrvatske tenisačice.

U trećem kolu Martić će igrati protiv pete nositeljice Amerikanke Sloane Stephens s kojom je do sada igrala jednom i izgubila.

Nastup na Australian Openu je završen za Donnu Vekić (WTA-29.) od koje je sa 6-4, 4-6, 6-1 bolja bila domaća tenisačica, 240. na WTA ljestvici, Kimberly Birrell. U meču koji je trajao gotovo dva sata, Vekić je svoj servis izgubila pet puta a Australki ga je uzela tri puta, Vekić je servirala 12 aseva, a suparnica sedam, no hrvatska je tenisačica napravila 40 neprisiljenih pogrešaka, a Birrell 37.



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider